GÜCÜ ETKİSİNDE
ISPARTA OTO EKSPERTİZ

ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 6

ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 6
ISPARTA
G.Tarihi: 19.04.2021 17:58
0
Isparta Düğün Salonları
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler"
Ramazan ayı boyunca hergün yöresel yemeklerimizden tariflerimiz olacak. Bugünkü tarifimiz "Pişi Köfte"
Afiyet olsun...

PİŞİ KÖFTE
MALZEMELER                                   6 Kişilik - Hazırlama Süresi: 20 ük
Pişirme Süresi: 20 dk
  • 1 kg Kıyma
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Toz Kekik
  • Sıvı Yağ
  • Tuz
YAPILIŞI______________________________________________________
Kıyma, un, karabiber, tuz ve kekik geniş bir kap içerisinde yoğrularak özleştirilir. Küçük bezelere ayrılarak, her iki tarafi unlanır. Et tahtası üzerinde dövülerek yuvarlak pişi şeklinde açılır. Köfteler, kızgın yağda her iki tarafı da kızartılarak pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır.

image
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.