isparta-oto-ekspertiz
Dolandırıcılar Level Atladı
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
 Sim Kart Tuzağı: Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dolandırıcılar Yeni Yöntemlerle Kullanıcı Verilerine Ulaşıyor

Dolandırıcıların telefonlar üzerinden sim kartlarını klonlayarak kullanıcı verilerine ulaşabildiği ve bu yolla başkalarının adına işlem yapabildiği konusunda uyarılar yapılmaktadır. Son zamanlarda, dolandırıcıların sim kartları üzerindeki yeni yöntemleri deşifre oldu ve bu durum kullanıcıların dikkatini çekti.
Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık, CNN Türk'teki bir programda yaptığı açıklamada, dolandırıcıların sim kartı klonlama işleminde kullanıcıların cep telefonlarına gönderdikleri linkler ve zararlı uygulamaları kullandığını belirtti. Bu zararlı uygulamalara tıklanması veya yanlışlıkla onaylanması durumunda, sim kartı bilgileri uzaktaki bilgisayarlara aktarılarak dolandırıcıların sistemlerine ekleniyor.
Sim kartının kopyalandığını düşünen kullanıcılar için, Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık tarafından belirtilen bazı ipuçları bulunmaktadır:
  • Ayarlardan ağ ayarlarına girerek, olağandışı bilgilerin olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir.
  • Operatör bulunamıyor ibaresi görülmesi veya hücresel verinin birden kapanması gibi durumlar, sim kartının klonlanmış olabileceğini gösterebilir.
  • Telefonun çekme ihtimalinin en yüksek olduğu noktalarda hücresel verinin kapanması, sim kartının başka bir yerde kullanıldığını gösterebilir.
  • Arama geçmişinde veya telefonun davranışlarında anormalliklerin olması, sim kartının dolandırıcılara kaptırıldığını gösterebilir.
Dolandırıcıların bu yöntemle doğrulama kodlarına ulaşarak bankacılık işlemleri veya mesaj gönderme gibi faaliyetlerde bulunabileceği de belirtilmektedir. En kritik zaman diliminin gece olduğu ve GSM operatörüyle iletişime geçilerek bu tür durumların engellenebileceği vurgulanmaktadır.

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.