isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA ÖRNEK BİR HAYVANSEVER
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 25.11.2015 04:08
1
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ÖRNEK BİR HAYVANSEVER

Üniversite hayatında dolabındaki kıyafetleri satarak sokak hayvanlarına yemek ve bakımlarını üstlenen Yeliz DEVECİ,Isparta'da ilk kez hayvan satışı yapmayan ''MUTLU PATİ'' isminde bir Pet Shop açtı.

Deveci,sokak hayvanlarını ücretsiz sahiplendiriyor.


üleyman Demirel Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu Yeliz Deveci, hayvan severiiği ile örnek bir kişi oldu. Öğrencilik yıllarında  SDÜ’deki köpek ve kedilerin yemek ile bakınılan için dolabındaki kıyafetleri satan Deveci, şimdi de bu işi yeni hizmeti açtığım Mutlu Pati işletmesinde yapıyor. Deveci, İsparta’yı ilk kez hayvan satışı yapmayan bir pet shop (hayvan satış mağazası) ile  nıştırdı.
KAZANAMAZSIN, BATARSIN DEDİLER
Hayvanlara karşı aşın bir ilgisinin olduğunu ifade eden Mutlu Pati İşletmecisi Yeliz Deveci,”Böyle bir iş kuralım dedik. İsparta’da hayvan satmayan bir pet shop yok. Bu anlamda ilimizde ilk olduk. Burada kuş, balık dahi yok. Herkes satmadan olmaz dedi. Kazana mazsın, batarsın dediler. Biz deneyim dedim” şeklindekonuştu.

PET PANSİYON VE PET TAKSİ HİZMETİ VERİYORUZ
Mutlu Pati’nin en büyük özelliğinin kedi ve köpekleri ücretsiz sahiplendirmesi olduğunu dile getiren Deveci, “1,5-2 bin liraya satılan teryy cinsi köpek burada ücretsiz sahiplendiriliyor. Pet pansiyon ve pet taksi hizmeti veriyoruz, insanları köpekleri ya da kedileriyle istedikleri yere götürüyoruz. Örneğin Antalya’ya tatile gideceksiniz. Otobüsler köpekle almıyor ya da köpeğiniz büyük, bize geliyorsunuz bizimle birlikte çıkıyorsunuz sizi götürüyoruz. İstediğiniz zaman da arıyorsunuz gelip alıyoruz. Aynca kedi ve köpeklerin kullandıkları ürünlerin satışım yapıyoruz” dedi.

HAYVAN SAHİPLENMEK İÇİN ISPARTATA GELİYORLAR
Son 2 ayda 28 tane kedi ve köpek sahiplendirdiğini dile getiren Deveci, bunlardan 25’inin il dışına gittiğini ve şehir dışından bu hayvanlan almak için insanlann İsparta’ya geldiğini belirtti. Deveci, şunlan söyledi:” Facebook ve Instagram sayfam var. Öncelikle bulduğum hayvanların fotoğraflarım çekip sosyal medyaya koyuyorum, insanlar bana ulaşıyorlar. Buraya köpek, kedi almak istiyorum diye gelenler oluyor. Onlan bir şekilde sokaklarda kurtanlmayı beldeyen hayvanlar olduğuna ikna ediyorum.
İletişimi sağlıyoruz,sahiplendiriyoruz. Hayvanlan normal vermiyoruz. Onlarla hayvan sahiplendirme sözleşmesi yapıyoruz.
Buradan gitsin de ne olursa olsun mantığıyla davranmıyoruz. Bu sözleşme kişinin bütün bilgilerini aldığımız bir sözleşme. Orada her türlü som var. Onlara cevaplar veriyorlar. Hayvanı aldıktan sonra haftada bir kez fotoğrafım istiyoruz. Veterinerin hangi veteriner olduğunu biliyoruz, aşı zamanında gitmezse biz kendimiz arıyoruz. Kişinin akrabalarının numaralarına kadar alıyoruz. 28 sahiplendirmeden 3’ü İsparta’dan
25’i de il dışına gerçekleşti, insanlar bu iş için İsparta’ya geliyorlar. Sokak hayvanı sahiplendirmek en zorudur. Melez en zeki ırktır ama insanlann hiçbiri bunun faikında değildir.

İNSANLAR KÖPEK GİREN EVE MELEK GİRMEZ MANTIĞIYLA BÜYÜTÜLMÜŞ
İsparta’da hayvanlarla ilgilenen sayı çok az. Bir avuç insanız, insanlar bu konuda çok kapadı, insanlar köpek giıen eve melek girmez mantığıyla büyütülmüş. Hayvan seven çok seviyor, sevmeyen hiç sevmiyor. Aşılamaya çalışıyoruz. Herkes kapısının önüne akşamdan kalan yemeği koysa bir kişinin bin kişi uğraşması için gerek kalmayacak.”

DOLABIMDAKİ KIYAFETLERİ SATTIM
Diğer taraftan hayvanlara ilgisini eyleme nasıl dönüştürdüğünü anlatan Yeliz Deveci, şunları kaydetti: “2 yıl önce üniversitede sürekli besleme yapıyordum. Bir süre yetememeye başladım. Tedavileri çok pahalı tutuyor. Dolabımdaki kıyafetleri internet üzerinden satmaya başladım. Sattıkça mama, tedavi, kısırlaştırma sağladım. O dönemde de sahiplendirme yapıyordum ama bu kadar takipçim yoktu. Üniversite rektörlükle, sekreterlerle görüştüm. Üniversiteden yemek toplamaya başladım. Yemekhaneden yemek topladım, sattığım kıyafetlerle aşılarım yaptırdım. Üniversitedeki tüm köpekler aşılıdır. Bir zaman sonra yetmemeye başladı, insanlar biz sana gönderelim dediler. Bana gönderiyorlardı ben fotoğrafını çekip internete koyarak satıyordum. Bu halka gittikçe büyüdü. Instagram’da 7 bin, Facebook’da 4 bin takipçim var. Salı günleri pazara çıkıyoruz.”

HAYVANLAR KAPI ÖNÜNE BAĞLANACAK CANLILAR DEĞİLLER
Son olarak İsparta’daki vatandaşlara seslenen Mutlu Pati İşletmecisi Yeliz Deveci, “İsparta’ya bu bilinci kazandırmak istiyorum. Hayvanlar kapının önüne zincirle bağlanacak, evimi, apartmanımı komşun tarzında bir canlı değil, onların da bir hissi var. Hayvanlar yemek verenlere aşık oluyorlar, insanlann bunu bilmesi gerekli. Müslümanlık kendinden aşağıdaki her canlıya iyi davranmak demek. İnsanlar önce bunu ayırt etmeli” diye konuştu.





Kaynak : Akdeniz
Yorumlar1
Onay Bekleyenler1
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.