isparta-oto-ekspertiz
Isparta Milletvekili Bakır'dan Yazılı Soru Önergesi
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 30.03.2016 00:29
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA'DA ORMAN KADASTRO SORUNU

CHP Isparta Milletvekili Sayın İrfan Bakır'ın, vatandaşlarımızın kendi arazilerindeki orman kadastro sorunu ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'na sormuş olduğu yazılı soru önergesi aşağıda sunulmuştur.



TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Anayasa ve Meclis İçtüzüğü gereğince Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 23.03.2016
 
                                                                                                                       İrfan BAKIR
                                                                                                                   Isparta Milletvekili

 
          Isparta İli Merkez İlçesine bağlı Küçükhacılar, Büyükhacılar, Aliköy, Yakaören, Gelincik, Deregüme, Kayı köylerinde, Gönen ilçesine bağlı Koçtepe, Gümüşgün İğdecik ve Güneykent köylerinde ve buna benzer ülkemizin genelinde de var olan 15.03.1950 tarihli ve 5602 sayılı tapulama yasası ile kadastro çalışmaları tamamlanarak vatandaşlara tapu kayıtları verilmesi sağlanmıştır. Daha sonra aynı köylerde 1973 yılında, 6831 sayılı kanun uygulaması sonucu Orman Kadastrosu ve 1992-1993 yıllarında ise 6831 sayılı kanunun 3302 sayılı kanunla değiştirilip 2/B madde uygulamaları yapılarak orman kadastro çalışmaları tamamlanmıştır. Yapılan bu çalışmalarla ilgili olarak vatandaşlar taşınmaz malların resmi belge ile kendileri adına tescil edildiğini düşünürken yıllar sonra yapılan orman kadastro çalışmaları sonucunda, devletin kendilerine verdiği tapu kayıtlarına yine devletin diğer bir kuruluşunun tapu iptal davalarıyla başlayan ve halen günümüzde de devam eden mahkeme ve mağduriyet süreci başlamıştır.
         Ayrıca bu mağduriyetler sadece tapu iptali ile kalmamış olup özellikle Küçükhacılar köyünde, içerisinde vatandaşlarımızın yaşamını sürdürdükleri ve yaklaşık 15-20 yıldır ikamet ettikleri evlerinin birçoğu yıktırılmış, kalanlar da mühürlenerek boşaltılmıştır. Buna benzer olaylarla sadece Isparta İlimizde değil artık Türkiye Cumhuriyeti’nin genelinde karşılaşıyoruz.
 Bu durumlar göz önüne alındığında;
  1. Konuyla ilgili köylerde 1954 ve 1964 yıllarında vatandaşlarımıza verilen tapular, hangi gerekçe ile 1973 yılında yapılan orman kadastro çalışmalarında yok sayılıyor ve orman vasfına alınıyor?
  2. İlgili kurumların vatandaşın tapulu arazilerinde ağaçlandırma yapmasından dolayı mülk sahiplerine kamulaştırma bedeli ödeyecek misiniz?
  3. Yıllar sonra yıkılan ve mühürlenen evler için, mevcut yasaları da dikkate alarak vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
  4. Bu konu ile ilgili mağduriyetlerin giderilmesi için bir kanun tasarısı hazırlığınız var mıdır?
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.