isparta-ozel-guvenlikisparta-oto-ekspertiz
Mühendislik öğrencileri rüzgar gibi esti
TÜRKİYE 0
isparta-oto-ekspertiz-raporu
  - Mühendislik öğrencileri rüzgar gibi esti   
 
 - Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencileri, TUBİTAK 2242 proje yarışmasında Türkiye’nin ilk Yerli Rüzgar Türbinini tasarlayarak birincilik derecesi aldı.   
  Yaklaşık üç yıllık bir çalışmanın sonucunda tasarladıkları rüzgar türbini ile Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencilerinden Candaş Yurdakul ve Barış Pınar birinci, Berrak Torusdağ ve Merve Özyılmaz üçüncü oldu. 
  Öğrenciler, ülkenin ve milletin böyle projelere ihtiyacı olduğunu belirterek “Bir taraftan yarışmada birinci olmanın diğer taraftan ise ülkemize milli bir proje kazandırarak ülke ekonomisine destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı gücü üreten ithal rüzgar türbinlerine göre yüzde 50’ye varan ekonomik avantaj sağlayan çalışmamızın seri üretime geçilmesi durumunda bu değer daha fazla yükselerek, maliyet oranı çok daha azalacaktır.” diye konuştu. 
 
AW515443-01


İHA
                                         
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-OTO-SES-MULTİMEDYA-CARPLAY

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

ısparta cam balkon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR