Doğru el yıkama yöntemleri hakkında bilgi veren GÜLEŞÇİ, su ve sabunun uygun şekilde kullanılması ve kurulamanın da desteğiyle el yüzeyindeki hastalık ve bulaşmalardan sorumlu olan mikroorganizmaların uzaklaştırılabileceğini belirtti. Sıvı sabunların tercih edilmesi önerilirken, kalıp sabunların tercihinde ise boyutların mümkün olduğunca küçük tutulması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, el yıkama suyunun çok sıcak olmasının deriyi tahriş ederek mikroorganizma girişine ortam hazırlayabileceğinden, mutlaka ılık ve akan halde olması gerektiğini ifade etti.
El yıkamadan sonra ellerin iyice kurulanması gerektiğini de hatırlatan GÜLEŞÇİ, eğer eller ıslak ve nemli kalırsa mikroorganizmaların bulaşma riskinin artacağını belirtti. Bu nedenle, doğru el yıkama alışkanlıklarının kazandırılmasıyla birlikte, el kurutma yöntemlerine de dikkat edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.
