isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Todosk Üyeleri Isparta'da Bu Hafta Kral Yolu'nda Yürüyecek
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Kısa adı TODOSK olan Toroslor Doğa Sporları Kulübü üyeleri ve katılımcı vatandaşlar Isparta'nın Sütçüler ilçesi sınırları içinde kalan Adada Antik Kenti ile Kral Yolu'nda yürüyecek.


19 Haziran günü sabah saat 07.00'da Tapu Bölge Müdürlüğü önünde buluşacak olan doğaseverlere, TODOSK Başkanı Ahmet Şimşek, eski başkan Mehmet Aslankan ve Perihan Demirezen rehberlik yapacak.

Yaklaşık 14 kilometrelik yürüyüş, Psidia Bölgesi'nin önemli yerleşim yerlerinden olan Adada Antik Kenti'nin gezilmesi ile başlanacak. Daha sonra Boğazköy'den başlayan ünlü Kral Yolu'ndan devam edecek. Günümüze kadar sağlam ulaşmış olan Kral Yolu, bir atlı arabanın geçebileceği genişlikte ve yekpare kesik taş döşeli. Öğle yemeğinin ardından Kral Yolu'ndan ST. Paul Antik Yolu'na geçilerek tamamen ormanlık alana girilecek ve yürüyüş belli bir noktada son bulacak.

14 kilometrelik yolun kendisine uzun ve hayli yorucu gelebileceğini düşünenlerin aynı yerde 5-6 kilometre daha kısa olan parkuru tercih edebileceğini söyleyen TODOSK Başkanı Ahmet Şimşek, "Kısa parkurumuza katılacak doğaseverler Adada Antik Kenti'nin gezilmesi, Kral Yolu'ndan yürünmesini gerçekleştirip, etrafta doğa harikası yerin fotoğraflarını çekmekle vakit geçirebilirler. Katılmak isteyenler 243 85 10 numaralı kulüp telefonumuzu arayıp, ismini yazdırabilirler." dedi.

"GÖNÜLLÜ EKİBİZ"

TODOSK'un ticari bir amaç gütmeden, vatandaşları doğa ile buluşturmaya gayret ettiğini vurgulayan Şimşek, "Tamamen gönüllülük esasına göre kulüp üyelerimizin desteğiyle kent yaşamından bunalan vatandaşlarımızı bir günlüğüne de olsa doğa ile buluşturmaya çalışıyoruz. Hele Antalya'nın bu ılık harika bahar günlerinde herkesi doğa yürüyüşümüze bekliyoruz." diye konuştu.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.