isparta-oto-ekspertiz
İÇ DİNAMİKLERİNDEN GÜÇ ALAN ŞEHİR
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Burdur Valisi Hasan Kürklü: “İlimizde, uluslararası ticarette başta Amerika Birleşik Devletleri ve Çin olmak üzere Orta Asya Ülkeleri, Avrupa, Orta Doğu, Kanada, Suudi Arabistan ve İsrail gibi ülkelere mermer, traverten, çimento, silah, tahıl ve hububat ürünleri ihraç ediliyor.

Tarım ve hayvancılık sektörü ilimiz ekonomisinin %41’ini oluşturan ve Burdur insanı için hayati denebilecek kadar önemli sektörlerden. İlimizde en çok istihdam bu sektörde sağlanırken hayvancılıkla meşgul olan büyükbaş hayvancılık işletme sayımız 20 binin üzerinde” dedi.

Vali Hasan Kürklü: “Teke Yöresi’nin başkenti olarak bilinen, kendi yöresel tabiri ile güller, göller ve gönüller diyarı Burdur’da görev yapmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek başlamak isterim. Burdur’a daha önce 2001-2003 yılları arasında Vali Yardımcısı olarak çalıştığım dönem içerisinde hizmet vermiştik. Burdur’da çok severek iki yıl görev yaptık, aradan geçen 11 yıl içerisinde Burdur’un da Türkiye’deki gelişimden kendi üzerine düşen payı aldığını söyleyebiliriz. Tabi bu payı almasında en büyük etkenlerden birisi kuşkusuz 2006 yılında üniversitenin kurulmuş olması. 6 fakülte, 4 enstitü, 6 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulu ile 22 bin civarında öğrencisiyle Burdur çok büyük bir atılım kaydetmiş bu dönemde. Etrafında Antalya, Isparta ve Denizli gibi nispeten büyük ve daha gelişmiş şehirlerin var olması ile bu illerin yatırım ve iş gücü açısından daha avantajlı konumda olmaları Burdur için dezavantaj gibi görünüyor. Ancak Burdur kendi iç dinamiklerinin verdiği güçle bunu avantaja çevirebilir ve kendi güçlü yönlerini harekete geçirebilir. Bir başka yönüyle Burdur aslında mutlu insanların yaşadığı ve suç oranının düşük olduğu huzurlu bir şehir diyebiliriz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.