isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'YA BUNU YAPACAK BABAYİĞİT LAZIM!
ISPARTA
G.Tarihi: 21.11.2017 17:36
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA'YA BUNU YAPACAK BABAYİĞİT LAZIM

Geçtiğimiz aylarda 
Cumhurbaşkanı'ndan 3. Turizm Şurası'nda Isparta'yı Yönetenlere Görev; ''Malatya kayısısından, Adana kebabına, Isparta halısına kadar gerçekten çok zengin güzelliklere önce sahip çıkıp tescillemeli ardından da tüm insanlığın hizmetine sunmalıyız.'' demişti ve bir talimat niteliğinde idi.

Isparta halısı'nın sadece adı kaldı ve değerini bilenlerin evlerinde yada müzelerde...

Artık Isparta halısı dokunmuyor.Tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi Isparta'ya da Isparta Halısı'nı yeniden Isparta'ya kazandıracak bir 'Babayiğit' lazım. Isparta buna sessiz kaldı.

Peki nasıl olacak?
Öncelikle en az 500 Kişilik halı dokuma ekibi oluşturulmalı,Isparta Halısı modelleri,orijinal halı tezgahları,özel Isparta Halısı dokuma tesisi kurulmalı,Isparta Halısının özel ipliğide burada üretilmeli boyasına varıncaya kadar...

HEM İSTİHDAM HEMDE ISPARTA HALISI YAŞAYACAK

Isparta Valiliği yada Belediye veya Ispartalı bir 'Babayiğit' bu tesisi kurarsa Halı Sarayı'nın bir anlamı olacak halılar burada görücüye cıkacak ve Isparta'ya bir istihdam sahası kazandırılmış Isparta Halısı'da yaşatılmış olacak.

SÖZDE DEĞİL İCRAAT LAZIM

Isparta Halısı'nın yaşatılması eski halıları ve evde halı dokuyanların çok eski haberlerini  tekrar tekrar ortaya  çıkararak olmaz! Gereksiz şeylere tesis açarak olmaz! Isparta Halısı tekrar üretilmeli eğer bu iş başarılırsa Isparta'da eski günlere döner hatta halı festivali bile yapılabilir.

Ama önce bir yerden başlanmalı sözde deil icraat yapılmalı.Kimbilir KOSGEB veya başka kuruluşlar buna dev hibe desteği bile verir.Yerel basında artık miyadi dolmuş eski halı haberlerini tekrar tekrar yapmaz ''Isparta Halısı Tekrar Dokunuyor'' manşetleri atar.

Isparta'ya Isparta Halısını geri kazandıracak Babayiğitler lazım.

Aşağıdaki videoda Isparta Halısı ile ilgili çok güzel bir söyleşi var.

 


Kaynak:Isparta Haber





 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.