Isparta'da 1969 yılında faaliyet göstermeye başlayan tarihi İzmir Simit Fırını simitlerinin lezzeti, o günden bugüne kadar hiçbir şey kaybetmedi.
Simit demek bizim için paylaşmanın keyfi demek aslında. Öğrencisinden memuruna, bürokrat çevreden, iş adamına kadar ortak keyif alınan bir değer. Kabarık faturaların altında ezilmeden bir simide, bir de çaya kuvvet buluşmalar ve sıcacık muhabbet demek. Ancak aşina olduğunuz lezzeti ancak yapım aşamaları aynı şekilde uygulandığı zaman hissedersiniz. Hamurun bekleme süresi, kullanılan un, ustanın mahareti ve en son tabii ki olmazsa olmaz taş fırın ve odun ateşi.
İzmir Fırını'nın en büyük farkı taş fırında ve meşe odun ateşinde pişen simitleri. Kadrosuda geleneği devam ettiren nadir ustalardan oluşuyor.
İzmir Fırını'nda simit hamuru fazla miktarda hazırlanıp bekletilmiyor. Her şeyin taze olması en büyük prensipleri haline gelmiş. Simit hamuru bittikçe ustalar hemen yenisini hazırlıyor.
ISPARTA HABER AJANSI
