isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da İŞKUR bu projelere destek verecek!
ISPARTA
G.Tarihi: 27.11.2020 11:20
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Isparta'da hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari paracezaları fonundan; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir.
 
Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları, işe ve işyerine uyum projeleri, destek teknolojileri ve korumalı işyerleri projelerine yardımcı olmaktır. Konu ile ilgili (2021/1. Dönem) proje başvuru Rehberi Kurumumuz www.iskur.gov.tr adresinde duyurular bölümünde yayımlanmıştır.
 
Aşağıda yer alan Başvuru Rehberi ve Formuna göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal taraflardan temsilcilerden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir.
 
Desteklenecek Projeler
 
İş Kanunu’nun 30. maddesi gereğince aşağıdaki amaçlara yönelik hazırlanacak projeler Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir.
 
1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
 
2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
 
3- Engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,
 
4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,
 
5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyona yönelik projeler.
 
6- Ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği Korumalı İşyeri Desteğine yönelik projeler,
 
7- Engellilere yönelik diğer projeler.
 
Proje sunacak tüzel kişiliklerin (kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, başta engellilere yönelik çalışma yapanlar olmak üzere sivil toplum kuruluşları, özel sektör işyerleri, üniversiteler vb.) ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini18
 
Aralık 2020 tarihi mesai saati sona erene kadar İsparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden verilecek veya posta ile gönderilecektir. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile İl Müdürlüğümüze üst yazı ekinde gönderilmesi gerekmektedir.
 
Kamuoyuna önemle duyurur.
İSPARTA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ

image
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.