isparta-oto-ekspertiz
Meğer Aracın Motorunu Öldürüyormuş
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Arabanızda Yakıt Işığı Yanarken Sakın Bunları Yapmayın! Meğer Aracın Motorunu Öldürüyormuş
Sürücülerin sıklıkla bilmediği veya ihmal ettiği konular arasında, araçlarının bakımıyla ilgili önemli detaylar yer alıyor. Bu detaylardan biri de, yakıt ışığı yanarken araç kullanmanın motor için olumsuz etkileri olabileceği. Peki, bu gerçekten doğru mu?
Yakıt ışığı yanarken araba sürmek, aslında aracınıza zarar verebilir. Motorun altında biriken tortu ve döküntüler, yakıt deposuna, yakıt pompasına ve filtre sistemine zarar verebilir. Bu istenmeyen maddeler, yakıt pompasından geçerken partiküllerin sistemi tıkamasına ve aşındırmasına neden olabilir.
Ayrıca, depoyu sürekli olarak boşaltıp çalıştırmak, pompayı aşırı ısınmasına ve motor ömrünün kısalmasına neden olabilir. Tortular, yakıt pompası tarafından çekildiğinde filtre sistemini tıkayabilir ve aracın çalışmasını engelleyebilir. Bu nedenle, boş bir depoyla sık sık seyahat etmek, motora zarar verebilir.
Yakıt pompası yeterli yakıt sağlayamazsa, motor vuruntusuna neden olabilir. Bu da uzun vadede motora zarar verebilir. Sürücüler, genellikle az yakıtla veya hiç yakıt olmadan hızlanmaya çalıştıklarında araçlarının titrediğini veya dalgalanma hissettiklerini ifade ediyorlar. Yakıt pompaları motoru yeterince besleyemediğinde ve aracınız yakıt deposunun dibindeki artıkları kullanmaya başladığında sıçrama sesleri de duyabilirsiniz. Sonuç olarak, aracınızın hızlanması güçleşecek ve sonunda tamamen duracaktır.
Özetle, yakıt ışığı yanarken araba kullanmak, motorunuzun sağlığı açısından riskli olabilir. Bu nedenle, aracınızın yakıt seviyesini düşürmemeye ve düşük yakıtla uzun mesafeler katetmemeye özen göstermek önemlidir.
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.