isparta-oto-ekspertiz
ÖLÜMÜNÜN 78. YILDÖNÜMÜNDE MEHMET AKİF ERSOY KABRİ BAŞINDA ANILDI
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 78. Yıldönümünde kabri başında düzenlenen anma programı 27 Aralık 2014 Cumartesi günü Edirnekapı Şehitliği’ndeki törenle anıldı.

Anma törenine Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma ARGON başta olmak üzere İstanbul Vali Yardımcısı Yusuf Ziya KARACAEV, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer YILDIZ, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa SAATCI, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman ŞEN, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.  Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Mehmet Emin ERGÜZEL’in konuşmasının ardından Fatih Vatan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Burak GÜDEK ‘Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’ adlı şiiri okudu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer YILDIZ, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman ŞEN ve İstanbul Vali Yardımcısı Yusuf Ziya KARACAEV’in konuşmalarının ardından konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa SAATCI, “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak Mehmet Akif Ersoy’u unutmadığımızın, unutmayacağımızın ve hatırasına sahip çıktığımızın bir göstergesi olarak O’nun Asımlarıyla birlikte her 27 Aralık’ta burada olacağız. Her sene daha bilinçli yapılan bu törenler onun fikir dünyasından taşan damlalara toplum olarak ne kadar ihtiyacımız olduğunun net göstergesidir. Akif, milletimizin ruhunun özüne vakıf olarak onu bütünüyle anlayan ve anlatan nadir bir fikir adamıdır. Hayatı sanat, sanatı hayat olan Akif yaşadığı toplumun güncel sorunlarına çözüm üretmenin yanında, gelecekle ilgili hedefleri de bir yol haritası şeklinde sunmuştur. Üniversite olarak ‘Adımız Andımız’ olsun diyerek çıktığımız yolumuzda O’nun adını hep yükseklere taşımak en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur.” şeklinde konuştu.

Anma programında Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI, Burdur’dan götürdüğü toprağı Mehmet Akif Ersoy’un mezarına serpti ve Mehmet Akif Ersoy’un kabrine MAKÜ çelengini sundu. Tören, Kur-an’ı Kerim’in okunması ve Üniversitemiz tarafından SAFAHAT kitabının dağıtılması ile son buldu.

Edirnekapı Şehitliği’ndeki anma töreninin ardından, Mehmet Akif Ersoy’un damadı büyük Türk İslam Alimi Ömer Rıza DOĞRUL’nun da kabri ziyaret edildi. 



Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.