isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
DENİZ KAPLUMLUMBAĞALARI YUVALAMA ALANI VE KUM ZAMBAKLARININ BULUNDUĞU ALANLAR TEMİZLENDİ
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
DENİZ KAPLUMLUMBAĞALARI YUVALAMA ALANI VE KUM ZAMBAKLARININ BULUNDUĞU ALANLAR TEMİZLENDİ

Deniz Kaplumbağaları, taraf olduğumuz BERN (Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarının Korunması) sözleşmesi kapsamında koruma altına alınmış olup, Caretta caretta ve chelonia mydas türleri IUCN (Dünya Koruma Birliği) kriterlerine göre “Nesli Tehlikede” statüsündedir.
Bakanlığımızın 2009/10 Sayılı Deniz Kaplumbağalarının Korunması Genelgesi kapsamında Alanya Demirtaş Sahili Deniz Kaplumbağaları Yuvalama Alanı olarak tescil edilmiştir. Deniz kaplumbağalarının üreme mevsimi Mayıs-Eylül ayları öncesi sahil temizliği, Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ve Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yapılmaktadır. Temizlik çalışmalarında amaç; Deniz Kaplumbağaları Yuvalama alanlarının temizlenmesi ile Dünyada Nesli Tükenmekte olan bitkiler arasında gösterilen ve 2016 yılında Doğa Koruma Birliğince koruma altına alınan ve Demirtaş Deniz Kaplumbağaları Yuvalama alanında doğal olarak bulunan Kum Zambaklarına zarar verilmeden temizlik yapılması amaçlanmıştır. Kum Zambağı (Pancratium Maritimum) soğanlı ve nergisgiller familyasından olup beyaz çiçekli ve ortalama 3-15 cm arasında, Ağustos-Ekim aylarında açan bir çiçektir.

DKMP 6.Bölge Müdürlüğü

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve okyanus görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi, okyanus, doğa ve plaj görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve okyanus görseli olabilir
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.