isparta-oto-ekspertiz
SON DAKİKA : ISPARTA'DAN CİZRE'YE ASKERİ DESTEK
ISPARTA
G.Tarihi: 16.12.2015 21:40
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA KOMANDO BİRLİKLERİDE CİZREYE GİTTİ
 Aylardır sokağa çıkma yasakları uygulanan ve güvenlik güçlerinin neredeyse aralıksız devam eden operasyonlarına rağmen hendek ve barikatların tam olarak kapatılamadığı Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde, öğretmenlerin 'idari izinli' sayılarak geri çağrılması ve peşi sıra sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından beklenen operasyon da başladı.
Cizre'deki çatışmalar Sur, Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaşırken, geceyi patlama ve yoğun silah sesleri altında geçiren Silopi'de de askerler, sabah erken saatlerden itibaren evlere baskın düzenlemeye başladı. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Şırnak Silopi ilçesinde güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik operasyonlarına ilişkinTwitter hesabından video ve fotoğraflar paylaştı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleri, hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak vePKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar bugün tank ve zırhlı araçlar eşliğinde yoğunlaştırdı.

10 BİN ASKERLE OPERASYON

Isparta, Bolu, Sivas'taki komanda birlikleri, Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin asker, operasyonlara katılıyor.

TANKLAR İLÇE MERKEZİNE İNDİ

İlçenin hakim tepelerine zırhlı araçlar ve tanklar konuşlandırılırken, bugün öğleden sonra tanklar ilçe merkezine indi. Tanklar, PKK'lıların Nur ve Cudi mahallerinde kurduğu ve patlayıcı tuzakladığı barikatları ateş altına alarak imha etti. Tank atışları sırasında patlayıcıların infilak ettiği barikatlardan şiddetli patlama sesleri ile birlikte dumanlar yükseldi. Operasyonların tanklar eşliğinde barikatların imha etmesiyle sürdüğü öğrenildi.

İLÇE, SİLAH VE PATLAMA SESLERİYLE İNLİYOR

Yetkililer, ilçedeki operasyonların barikatların, kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve YDG-H'lilerin şehirden temizlenene kadar kararlılıkla süreceğini söyledi. Operasyonların sürdüğü ilçede sık sık silah ve patlama sesleri gelmeye devam ediyor.

Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen 8 teröristten birinin keskin nişancı tüfeği Kanas kullandığı, birinin de roketatar kullandığı belirtildi.

HDP'Lİ VEKİLDEN TANK FOTOĞRAFI VE VİDEO

Silopi'de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, sosyal paylaşım sitesi twitterhesabından Silopi'de İpek Yolu'nda çekilen tanklara ait bir fotoğrafı, "Silopi'de mahalleler tanklarla dövülüyor" notu ile paylaştı. Encü daha sonra ise içinde bulunduğu binanın kapısının zorlandığını belirterek, "Can güvenliğimiz yok" diye yazdı.

Encü bir süre sonra ise askerlerin kendi bulunduğu binaya geldiğini art arda attığı şu iki tweet ile duyurdu:

"Şu anda bulunduğumuz evin kapısını kırıyorlar. Zorla girecekler içeri..."

"İçinde olduğum binanın kapısını kırmaya çalışıyorlar. Can güvenliğimiz yok."
Encü daha sonra kapıya gelen askerlerle tartışmalarını gösteren videolar da yayınladı.



SİLOPİ: ÇATIŞMALAR GECE BAŞLADI

Silopi'de Şırnak Valiliği'nce 14 Aralık 2015 gece saat 23.00'ten itibaren başlatılan sokağa çıkma yasağının ardından kısa süre devam eden sessizlik, dün gece başlayan operasyonlarla yerini yeniden silah ve patlama seslerine bıraktı. Dün gece asker ve polisbirimleri mahallelere müdahale etmeye başladı. Zırhlı araçların da eşlik ettiği operasyonlarda ilçe patlama sesleriyle yankılanırken, sabah saatlerine doğru tekrar sessizlik hakim oldu.

ASKER VE POLİS OKULLARA YERLEŞTİRİLDİ

Silopi'de başlatılan operasyon ile beraber dün geceden itibaren birçok mahallede elektriklerin kesildiği ve hala kesintinin devam ettiği öğrenildi. Bu arada ilçede görevlendirilen asker ve polislerin bir kısmı, yer sıkıntısı nedeniyle bazı okullara yerleştirildi.



HDP ÜÇ AYRI HEYET OLUŞTURDU

Bu arada HDP de bölgede yoğunlaşan sokağa çıkma yasakları ve Silopi ile Cizre'ye yönelik olarak beklenen askeri harekat için milletvekillerinden oluşan üç ayrı heyet oluşturdu. BU heyetler, Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'deki yasakları ve operasyonları gözleyecek.
HDP İzmir Milletvekili olan ve partinin Şırnak için oluşturduğu heyette bulunan Ertuğrul Kürkçü, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Bize gelen haberler ve fotoğraflar askerlerin kent içinde olduğu ve gece boyu patlama seslerinin duyulduğu. Vatandaşlar bunların top atışları olduğunu söylüyor ama tabi olayların kapsamı, çapı nedir şu anda tam olarak bilemiyoruz. Gidip kendimiz inceleyeceğiz" dedi.

TSK'DAN AÇIKLAMA: 8 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre'de devam eden operasyona ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 8 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.