isparta-detayli-oto-yikamaisparta-detayli-oto-yikama
Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı il 33'e yükseldi
ISPARTA 1
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı il 33'e yükseldi
Koronavirüse pandemisine karşı Türkiye'de önlemler büyük bir titizlikle alınmaya devam edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Koca'nın 'Kontrollü sosyal hayat' diye nitelendirdiği dönemde salgına karşı en önemli silah kuşkusuz maske olacak. Bununla birlikte 33 ilimizde sokağa maskesiz çıkılması da yasaklandı.

Salgında maske kullanımının önemi gün geçtikce daha da önem arz etmeye başladı. Kişilerin kendilerini korumak ve daha önemlisi eetrafındaki insanları korumak amacıyla maske takması hayati derecede önemli. Türkiye'de maske takma alışkanlığı gün geçtikçe daha da iyiye giderken bunun istisnaları da oluyor. Bu istisnaların da önüne geçebilmek adında 33 ilde sokağa maske takmadan çıkılması da yasaklandı.
"Kontrollü Sosyal Hayat" sürecinde pazar yerleri, marketler, AVM'ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile tekrar hizmet vermeye başlayan kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, bazı illerde hıfzıssıhha kurulları tarafından sokağa çıkıldığında da mecburi tutuluyor.

HANGİ İLLERDE MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAK?
Koronavirüs salgını nedeniyle Mardin, Malatya, Bursa, Kocaeli, Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Zonguldak, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu ve Amasya'da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.
 
 
Yorumlar1
Onay Bekleyenler1
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
ışıkkentli3 yıl önce
bu kuralın ihlal edildiği illerin başında ısparta var. kimse doğru dürüst maske takmıyor. özellikle çarşıya yakın yerlerde ve mahallelerde. parklarda oturanların %75 den fazlası takmıyor.