isparta-oto-ekspertiz
TOBB’DA 71. MALİ GENEL KURUL YAPILDI
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde, 01 Mayıs 2015 Cuma günü 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduran oda ve borsaların yönetim kurulu başkanlarına Hizmet Şeref Belgesi verildi, 02 Mayıs 2015 Cumartesi günü ise 71. Mali Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğindeki Hizmet Şeref Belgesi törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Hayvancılık ve Akreditasyon Kurulu Üyesi Yılmaz Başar, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gürcan, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Yalçın Mecikoğlu, oda ve borsaların yönetim kurulu başkanları katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Hizmet Şeref Belgesi'ne layık görülen üyelere ilişkin, "Kazanırken kazandırmanın, insanlara iş ve aş sağlamanın değerini öğrettiler, dürüst tüccarın ne olduğunu gösterdiler" dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB camiası olarak birlik, beraberlik ve vefaya büyük önem verdiklerini söyledi. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde TOBB camiasıyla istişareye büyük önem verdiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Farklı ortamlarda defalarca bizlerle bir araya geldiniz. Başbakanlığınız süresi boyunca TOBB genel kurullarının tamamında bizimle oldunuz. Bizi asla yalnız bırakmadınız. İlk kez Cumhurbaşkanı olarak sizleri ağırlıyoruz. Camiamıza verdiğiniz destekten dolayı size gönül dolusu şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB bünyesinde 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduran üyelere Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketlerini verdi. Burdur’dan ise Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Yusuf Keyik ve Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Yalçın Mecikoğlu’da belgelerini aldı.

MALİ KURUL

TOBB’un 71’inci Mali Genel Kurulu’na ise Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve TOBB delegelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının yeni bir büyüme hikayesi yazmak istediğini bunun için de siyasilerden yeni yapısal reformların elbirliğiyle ve hızla hayata geçirilmesini istediklerini vurguladı.​

Hisarcıklıoğlu, “2015 seçimleri Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması için milat olmalı. Haziran’dan sonra önümüzde seçimsiz bir 4 yıl var. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliyiz. Bu dönem sert tartışmaların geride kaldığı, güçlü reformların dönemi olmalı. Daha özgür ve daha zengin Türkiye için adımlarımızı hızlandırmalıyız” dedi.

 

Hisarcıklıoğlu şu şekilde konuştu, “Dün Sayın Cumhurbaşkanımız, hizmet şeref belgesi ödül törenimize katılarak, bizleri onurlandırdı. Camiamıza destek ve moral verdi.

Bugün de Başbakanımızı, CHP’nin genel başkanını, MHP’nin grup başkan vekilini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Başbakanımız sadece son 1 ay içinde, üçüncü defa TOBB’ne geldi.

Nisan ayında, kendisinin başkanlığında, bütün şehirlerin ekonomik sorunlarının masaya yatırıldığı tek platform olan, Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nı yaptık.

Ardından 60 sektörün bir araya geldiği tek platform olan, Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nı yine birlikte gerçekleştirdik. Başbakanımız daha bu toplantılar esnasında getirdiği çözümlerle, icracı ve çözüm odaklı yönetim anlayışını bizlere gösterdi.

Şura’da, özel sektör ile kamu arasındaki istişarenin arttırılması için çok önemli bir adım attı. ESDK’nın canlandırılması müjdesini verdi. Teşekkür ediyoruz!

Aynı şekilde, 25 alanda açıklanmış olan eylem planlarını da, ülkemizin geleceği açısından çok önemsiyoruz.

Ülke olarak kendi içimize odaklandığımız bu günlerde, biraz kafayı kaldırıp, dünya geneline bakmanın önemli olduğunu düşünüyorum. 2015, küresel ekonomide sürprizlerle dolu bir yıl olacak. ABD, Avrupa, Rusya ve Çin ekonomileri dalgalı bir seyir izliyor. Ancak özellikle Avrupa ekonomilerinde canlanma devam ederse, Türkiye olumlu etkilenecek. 2015 öncesinde, gelişen ekonomiler hızlı büyürken, gelişmiş ekonomiler yavaş gitmekteydi. Bu yılsa, Hindistan hariç, tüm gelişen ekonomilerin yavaşlamakta olduğunu görüyoruz. Dünya üretiminin yüzde 85’ini yapan 20 büyük ekonomi, 2014 yılında yüzde 3,4 büyümüştü. Bu yıl bu oranın gerilemesi söz konusu.

Gelişen ülkelerse geçen sene ortalama yüzde 4,5 büyümüştü. Bu seneki beklenti yüzde 4 civarında. Petrol fiyatlarının son dönemde artmasıyla Rusya ekonomisindeki daralma sınırlandı. Yine de bu yıl için küçülme yaşayacaklar. Özetle dünyada bir toparlanma var, ama yetersiz. Hepimiz için söylüyorum! Sürprizlere hazır olup, risklerden uzak durmakta fayda var.”

 “İnsanlık onurunun, en kutsal unsurlarından biri insan emeği"

Başkan Ahmet Davutoğlu ise son 8 ay içerisinde TOBB yetkilileriyle 9. kez bir araya geldiğini işçi sendikalarıyla da yoğun istişare içinde olduklarını belirterek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Türkiye'de iş barışının sağlanmasına zemin teşkil edeceğine dair ümidini paylaştı. İnsanlık onurunun, en kutsal unsurlarından birinin insan emeği olduğunun altını çizen Davutoğlu, emeğin hakkını vermenin hem devlet hem de özel sektör için bir şiar olduğunu söyledi.

"Avrupa içinde Almanya, Fransa, İtalya'dan bir hat çekin, Doğu Asya'da da Japonya, Çin ve Hindistan'dan, geri kalan Afro-Avrasya'nın en büyük üretim üssü Türkiye'dir" diyen Davutoğlu, bu üretim üssünün çevredeki krizlerden etkilenmemesi ve bütün dünyaya ihraç pazarı olarak açılabilmesi için her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyledi. Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Nerede bir Türk girişimcisi varsa orada Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin konsolosu, büyükelçisi olacak. Nerede bir Türk girişimcisi varsa oraya THY sefer yapacak. İşte bir ülkenin bütüncül kalkınma stratejisinin arka planında bu vardır. Sadece bir sektöre değil, bütün sektörlere ilgi gösterecek ve bu sektörel gelişmeyi dünyaya yayma konusunda kararlı bir politika takip edeceğiz."

- "Türkiye'de organize sanayi bölgesi olmayan şehir kalmayacak"

Davutoğlu, bütün illerin daha fazla organize sanayi bölgesi istediğine işaret ederek, bunun, "Türkiye'de üretim şevki kırıldı" diyenlere bir cevap teşkil eden önemli bir gösterge olduğunu bildirdi. AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de 67 organize sanayi bölgesi bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, şu anda Türkiye'de 157 organize sanayi bölgesi olduğuna dikkati çekti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "AB ile ilişkilerde, sözüm söz, CHP iktidarında hiç öyle 'Yeni fasıl açacaklar, açmayacaklar' diye beklemeyeceğiz. Bu ülkede birinci sınıf demokrasi için ne gerekiyorsa tamamını yapacağız. Sözüm sözdür" dedi.

Kılıçdaroğlu, TOBB 71. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kendisine konuşma fırsatı verildiği için TOBB yönetimine yürekten teşekkür ederek, "Sizlerle beraber olmayı onurlu bir görev olarak addediyorum" ifadesini kullandı.

TOBB'un genel kurullarında, bir anlamda Türkiye'nin sorunlarının tartışıldığını ve genel kurulların Türkiye, bölge ve dünya için önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Az önce Sayın Başbakan konuştu. 'Biz şunları, şunları söylüyoruz. Siz ne söylüyorsunuz?' İyi söyleyeceğiz de burada olsaydın dinleyecektin. Ama burada değilsin. Ama sözüm söz. Sayın Başbakana, seçim bildirgemizi göndereceğim. Ne söylediğimiz orada gayet açık, gayet net yer alıyor" diye konuştu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, 2002'deki Genel Kurulda yaptığı konuşmayı anımsatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin büyük, güçlü, sözü dinlenen ve ufku geniş bir ülke olması gerektiğini kaydetti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da yaptığı konuşmada, "Sayın Başbakan yeni bir anayasa taahhüdümüzdür' dedi. Vural, “Yeni anayasa ile ilgili sözler ne kadar zamandır veriliyor? Yeni anayasada bir arpa boyu yol alınamadı. Yeni anayasa 7 Haziran seçimlerinde olacak diyor. Sayın Başbakan yeni anayasa ile birlikte eski söylemleri tekrar ediyor" diye konuştu.

Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gönül isterdi ki Sayın Başbakan çözüm meselesini TOBB Genel Kurulu'na aktarsaydı da milletimiz çözümün ne olduğunu öğrenseydi. Tavrımız gayet açık ve nettir. Herkesin anadiline saygı duyuyoruz. MHP olarak entegrasyondan yanayız. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır diyenlerdeniz. Partinin devleti olmaz, devlet herkesin devleti olmalıdır."

Yapılan konuşmaların ardından, 71. Mali Genel Kurul’a geçilerek, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.

 

Diğer Fotoğraflar


Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.