isparta-oto-ekspertiz
YENİ BİR ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI “FREE MOVER”
ANTALYA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda, 2014 yılı güz yarı yılında “Free Mover Değişim Programı” (Misafir Öğrenci Değişim Programı), uygulamasını başlattı. 

Free Mover Değişim Programı yurt dışındaki üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin, başka bir üniversitede bir dönem veya bir akademik yıl için, öğrenim görmelerini sağlayan, aynı şekilde yurt içinde eğitim gören öğrencilerin, yurt dışındaki üniversitelerde bir dönem veya bir akademik yıl için, misafir öğrenci statüsünde öğrenim görmelerinin sağlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nde 2012 yılında başlatılan uluslararasılaşma faaliyetlerinin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında uygulanmaya başlanan Free Mover Değişim Programı’nın herhangi bir ikili işbirliği anlaşması şartı aranmaksızın, tüm dünyadaki üniversiteler ile öğrenci değişimine imkan sağlaması açısından çok önemli bir işlevi olduğunu belirtti. Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin yurt dışı imkanlarından azami ölçüde yararlanmasını sağlamak için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Prof. Dr. Özkan, “Öğrencilerimiz, bu alanda da Akdeniz Üniversiteli olmanın ayrıcalığını yaşıyor” dedi.

Prof. Dr. Özkan, öğrencilerin herhangi bir değişim programına dahil olmadan (Erasmus ve Mevlana gibi) yurt dışında diledikleri üniversite ile iletişime geçip o üniversitede, 1 veya 2 dönem eğitim görmelerini sağlayan Free Mover Programı’nın ilk defa uygulandığı güz döneminde özellikle; Tıp, Mühendislik, Turizm, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde talebin daha fazla olduğunu kaydetti.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.