isparta-oto-ekspertiz
BAGEV Yönetim Kurulu BAKA’da
ANTALYA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) yönetim kurulu üyeleri, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı (BAKA) ziyaret etti. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır başkanlığındaki BAGEV Yönetim Kurulu üyeleri ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’in gerçekleştirdiği toplantıda, Antalya, Burdur ve Isparta’da kalkınma, ekonomi, istihdam, ihracat gibi önemli konularda görüş alışveriş yapıldı.

BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, yönetim kurulu üyeleri İbrahim Solak, Banu Okan Kavukçu ve Ahmet Adar, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’in makamında biraraya geldi. Toplantıda; BAGEV ile BAKA’nın Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren Batı Akdeniz’in kalkınması için yapılabilecekler ile yeni projeler ele alındı. BAGEV Yönetim Kurulu üyelerinin bu ayki toplantısını Isparta’da yapacağını belirten Antalya Ticaret Borsası Başkanı da olan Ali Çandır, Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren Batı Akdeniz’in kalkınması için yapılabileceklerle ilgili görüş alışverişi yapmak için BAKA’ya geldiklerini belirtti. BAKA’nın çalışmaları ile faaliyetlerini başarılı bulduğunu, işbirliğine açık yapıcı yaklaşımları için teşekkür eden Çandır, Antalya’da 22-26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, Batı Akdeniz’deki işsizlerle işverenleri buluşturan BAGEV Kariyer ve diğer çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Yatırımcı ile kurumlar arasında işbirliğini geliştirmek görevi de bulunan BAKA’nın Antalya, Isparta ile Burdur’da sürdürdüğü faaliyetler ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Tuncay Engin de, kalkınma ajansının bölgedeki tüm paydaşlar ile işbirliği ve etkin katılımcılık anlayışı içinde faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

Engin, BAKA’nın yatırım önündeki sorunları ilgili kurum ve kuruluşların desteğiyle çözmek için her zaman göreve hazır olduğunu kaydetti.

Toplantıda, illerde ticaretle ilgili toplantıların yapılması, toplantıların ardından belirlenen ürünlerden bir portal ile bölge içi ve dünyaya açılan sanal fuar oluşturulması konularında yapılabilecekler de ele alındı. Antalya, Isparta ve Burdur’daki ticaret ve sanayi odaları, borsalar, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve STK’larla işbirliğinde yapılabilecekler, iş ve tarım konseyleri oluşturulması, arama konferansları yapılması gibi konularda da görüş alışverişi yapıldı.

 

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.