isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Türkiye’nin keşfedilmemiş Kamp cenneti: DEDEGÖL DAĞLARI
ISPARTA
G.Tarihi: 13.06.2016 11:27
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Yenişarbademli, Aksu ve Şarkîkaraağaç sınırlarında bulunan 2 Bin 992 M. yüksekliğindeki DedegölDağları, Türkiye’nin Keşif Bekleyen Kamp Cenneti Listesi’nde gösterildi. Toros Dağları’nın bir halkası olan Dedegöl, haşmetli yapısı ile Dağ Turizmi’ne göz kırpıyor

Isparta'nın doğusunda Yenişarbademli ilçesi sınırı içerisinde 2 bin 992 metre yüksekliğiyle Isparta ilinin en yüksek dağı olarak biliniyor. Ayrıca Türkiye'nin en uzun mağarası olan Pınargözü Mağarası da bu dağda yer alıyor.

Dağcıların ve kampçıların sıkça ziyaret ettiği en gözde dağlardan biri olan Dedegöl Dağı'nın çevresinde yemek yenebilecek bir yer olmadığını yemek için Eğirdir ve Aksu ilçelerinden temin etmeniz gerektiğini hatırlatalım. 

SALDA GÖLÜ

Salda Gölü Burdur'un Yeşilova ilçesi sınırlarında kalıyor. Turkuaz renkli göl, sit alanı statüsüyle koruma altında. Tatlı, sodalı suyu ve magnezyum açısından zengin ve killi göl, dünyanın en temiz göllerinden biri.

Salda Gölü'nin denizden yüksekliği bin 193 metre derinliği ise 185 metre. Gölün çevresinde birçok turistik alan da bulunuyor. Göl yüzmeye elverişli olsa da bellir alanlar içinde...




Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.