isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Meclise ‘Çevre Düzeni Planı’ sunumu
ISPARTA
G.Tarihi: 07.06.2016 10:06
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında kesinleşerek yapılması ihalesine çıkılan IspartaAntalyaBurdur 1/100.000 Çevre Düzeni İmar Planı çerçevesinde İl Özel İdaresince Isparta İl geneli için hazırlanan 1/25.000 Çevre Düzeni İmar Planını yapan Semra Kutluay Planlama Bürosu’ndan Şehir Plancısı Gülşen Cengiz Bozkurt söz konusu plan konusunda Belediye Meclisini bilgilendirdi.

 

Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantıları başladı. Dün saat 14.00’de Belediye Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddelerin tamamı ilgili komisyonlara havale edildi.

MECLİS ÜYELERİNE SUNUM

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaklaşık 10 dakikada tamamlanan toplantının ardından, gündemin 4. Maddesinde bulunan ve İmar Komisyonuna havale edilen; Isparta İl Özel İdaresince, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tamamlanarak 25 Kasım 2015 tarihinde kesinleşen Isparta – Antalya – Burdur 1/100.000 Çevre Düzeni İmar Planı çerçevesinde İl Özel İdaresince Isparta İl geneli için hazırlanan 1/25.000 Çevre Düzeni İmar Planının Belediyemiz Sorumluluk alanını kapsayan kısmı için görüşme yapılması teklifi konusunda söz konusu planı yapan Şirket yetkililerinin meclis salonunda olduğunu ve bu konuda meclise sunum yapacaklarını belirterek sözü şirket yetkililerine bıraktı.

BOZKURT; “BİZ PROJEYİ BİR BÜTÜN OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ”

Bu doğrultuda kürsüye Ankara merkezli Semra Kutluay Planlama Bürosu’ndan Şehir Plancısı Gülşen Cengiz Bozkurt geldi. Bozkurt konuşmasında; “Bilindiği gibi Isparta İl Özel İdaresince, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tamamlanan Isparta – Antalya – Burdur 1/100.000 Çevre Düzeni İmar Planı çerçevesinde İl Özel İdaresince Isparta İl geneli için hazırlanan 1/25.000 Çevre Düzeni İmar Planı geçtiğimiz yıl Kasım ayında ihaleye çıkmıştı. Biz bu projeyi il bütününde değerlendiriyoruz ve planın jeolojik etüt çalışmaları 2012 yılının Eylül ayında tamamlandı.

“PROJE DÖRT ETAPTAN OLUŞUYOR”

Proje 4 etaptan oluşmaktadır. Birinci etabı genel manada hazırlanan araştırma raporunun hazırlanması. Bu etap 2012 yılında tamamlanmıştı. İkinci etabı taslak planı bu da tamamlandı. Üçüncü etabı genel revizyon konusu bu da tamamlandı ve şuanda dördüncü etap olan bilgilendirme etabındayız ve ben bu doğrultuda buradayım. Bilgilendirme yapıyoruz.

“DOĞRU OLAN PLANA GEÇİLDİ”

Bu plan ilk yıllarda Isparta – Konya havzası şeklinde idi. Ancak, çalışmalar bu yönde devam ederken planda bir değişikliğe gidildi ve aslında gerçek olan konuya yani bir Batı Akdeniz şehri olan Isparta ile birlikte Antalya ve Burdur illeri ile birlikte değerlendirmeye alındı. Biz bu planı Isparta’daki belediyeler dahil tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hazırladık. Onların görüş ve önerilerini alarak yaptık. Burada plan hükümleri çok önem arzediyor. Coğrafi Bilgi Sistemi dediğimiz sistemle yapıyoruz. Belediyeler tek tek dolaşıldı.

“ISPARTA SU KAYNAKLARI BAKIMINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP”

Isparta’ya baktığımızda havza yapısı bakımından Türkiye’nin en çok su kaynaklarına sahip bir il olarak karşımıza çıkıyor. Eğirdir Gölü, Beyşehir Gölü, Karacaören Gölü ve diğerleri. Bu havzada olumsuz bir durumla karşılaşmadık. İl genelinde küçüklü, büyüklü milli park alanları var. Arazinin bir bölümü dağlık ve engebeli durumda. İl arazisinin % 17’si ova, plato ve yüksek arazilerden oluşuyor.

“SAVKÖY TARAFINDA KONUT DIŞI KENTSEL ÇALIŞMA ALANLARI OLUŞTURULDU”

Isparta il merkezinde iki yere önem verdik. Bunlardan birincisi Antalya girişi olan Savköy tarafı. Burada yolun iki tarafını da konut dışı kentsel çalışma alanları oluşturuldu. Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğümüz tarafından şehir merkezinde büyük bir spor alanı talebi oldu. Bu alanı ayırdık.

“ORGANİZE TARIM VE HAYVANCILIK ALANI OLUŞTURDUK”

Bilindiği gibi Isparta’da tarım ve hayvancılık çok önem arzediyor. Bu potansiyel için Üniversite tarafında Organize Tarım ve Hayvancılık alanı oluşturulması öngörüldü. Kesme çiçekçilik için alanlar oluşturduk” dedi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.