isparta-oto-ekspertiz
KARMA OSB'YE YOĞUN İLGİ
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 21.11.2015 10:47
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Üç yıl önce başlayan ve zorlu bir süreç yaşanan İsparta Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin, Karma OSB’ye dön-üştürülmesi ile ilgili süreçte sona gelindi. Uzun uğraşlar sonunda gelinen noktada bakanlıktan Karma OSB’ye dönüşümle ilgili yazı geldi. Yasal olarak yapılması gereken imar revizyonu yapıldı ve revize edilen imar planı onay için geçtiğimiz gün bakanlığa gönderildi. 1o güne kadar imar planın onaylanarak bakanlıktan geleceği düşünüyor.

Artık Deri OSB resmen Karma OSB ünvanına kavuşacak ve dericilik dışındaki alanlarda da yatırım yapılabilecek. Bu arada geçtiğimiz aylarda Deri ihtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı ve ITSO Meclis Üyesi Eşref Bıtrak, İsparta Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin, Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne dönüştürülme sürecinde yatı-rımcılara çağrı yapmıştı.

Yatırımcılar çağrıya kulak verdi. Deri OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Eşref Bıtrak şuanda bir firmanın 1O bin metre kare, üç firmanın ise 4 bin metrekarelik parselde yatırımı için yer belirlemesinin yapıldığını söyledi. Bunların yanında görüşmelerine devam edilen firmalarda var. Eşref Bıtrak firmaların projeler üzerinde çalışamaya başladıklarını yılbaşında yatırıma başlamayı plan¬ladıklarını söyledi.

YENİ YATIRIMCILAR BEKLENİYOR
Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı ve ITSO Meclis Üyesi Eşref Bıtrak, İsparta Deri İhtisas Orga-nize Sanayi Bölgesi’nin Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne dönüştürülmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Bıtrak, geçtiğimiz aylarda Karma OSB’ye yatırım çağrısı yaptığını hatırlatarak çağrıya Isparta’daki işadamlarının olumlu yanıt verdiğini söyledi.
3 yıllık süreçte karma organize sanayi bölgesi kararının çıkması için çaba gösteren Isparta Valisi Vahdettin Özkan olmak üzere Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile bütün kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkürü bir borç bildiklerini belirten Bıtrak geçen süreci şöyle anlattı: “Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş aşamasından bu yana eski yerimizde bulunan 62 deri esnafımızın tamamının buraya gelmesi istenen düzeyde olmadı.
Bizim planladığımız gibi 62 parseli dol-duramadık. Ekonomik şartlar olsun diğer koşullar olsun dola-yısıyla sadece 31 firma katılım sağladı. Yüzde 50’lik bir kayıp yaşadık. Biz bu kaybı doldurma- lıyız dedik, bekledik ama bu süreç içinde de gelen olmadı. Yalvaçlı derici esnafımızla bağlantı kurduk yine olmadı.''


KATKI YAPANLARA TEŞEKKÜR
Tabi bir yandan da çalışmalarımıza devam ettik, arıtmamızı tamamladık, maliyetlerimiz çok arttı. Bu artışı 31 esnafımızın karşılama imkanı zorlaşmaya başladı. Altyapının geri ödemesi vardı. Biz ne yapalım ne yapalım diye düşündük ve 3 yıl önce
deri ihtisas organize sanayinin karma organize sanayi bölgesine dönüştürülmesi için karar aldık. Deri ihtisas OSB’nin karma OSB’ye dönüştürülmesinde mevzuatla ilgili sıkıntılar oluştu. Bir yandan sıkıntıların aşması için görüşmelerimize devam ettik bir yandan da borçlarımız da devrede geri ödemelerimizi yapamaz olduk, alt yapı arıtma borcu derken çok sıkıntıya düştük. 3 yıllık süreç içerisinde gerek Valimizle, gerek milletvekillerimizle, gerekse Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla birlikte Ankara ile temaslarımız daha da fazlalaştı.
Biz borçlarımızı ödemekte zorluk çekiyoruz ve deri ihtisas OSB’nin karma OSB’ye dönüştürülmesi hem bizi rahatlatacak hem de yeni yatırımcıların önü açılacak dedik. Milletvekillerimiz ilgilendi ve nihayet karar çıktı. Biz bu sürece destek veren Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve Ticaret Sanayi Odası Başkanımız ile kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkür ederiz."

YENİ YATIRIMLAR YILBAŞINDA BAŞLIYOR Karma OSB’ye yatırım yapmak isteyen firmaların yatırım teşvik desteklerinden faydalanbileceğini belirten Bıtrak, “yatırım çağrımız yerine ulaştı. Şuan için 2’si mermer, 2’side mobilya sektöründen dört firmaya toplam 12 metrekare alan için tahsis konusunda anlaşma sağlandı. Bu arkadaşlar şimdiden projelerini hazırlatıyor.
Bir hafta içinde bakanlıkta imar revizyonu onayının gelmesini bekliyoruz. Ardından yatırıma başlayacaklar. Bunların yanında 6 bin metrekarelik parsel isteyen bir soğutma bir de tekstil firması ile görüşmelerimiz devam ediyor”
dedi.

GENİŞLEME
SAHASINDA HAZIRLANIYOR

Görüşmesi devam eden firmalara da parsel tahsisi yapılması halinde geriye boş 5-6 parsel kalacağını söyleyen Deri OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Eşref Bıtrak “firmalardan gelecek parsel tahsisi taleplerinin artması halinde genişleme sahasını da açacağız. Bunun için hazırlık yapıyoruz, örneğin kendi imkanlarımızla hemen yanımızdan 10 bin metrekare araziyi aldık ve zemin etüdlerini yaptırdık. Yeter ki yatırımcı gelecek olsun, biz her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

eşref bıtrak ile ilgili görsel sonucu
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR