isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da Köylerde Yangına Anında Müdahale
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 11.11.2015 19:48
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Isparta Köylerine Yangına Anında Müdahale İçin Söndürme Tankeri Dağıtıldı
Orman yangınları, kırsal alan yangınları ve ev yangınlarına hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmeyi sağlamak için, Isparta’da 10 köy muhtarlığına Orman Genel Müdürlüğü tarafından alınan yangın söndürme tankerleri törenle teslim edildi.
11.11.2015 günü Sav Orman Deposunda yapılan törene Isparta Orman Bölge Müdürü vekili Yaşar Ramazan Kartal, Bölge Müdür Yardımcısı Nuri Maraş, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Fikret Hüryaşar, Isparta Orman İşletme Müdürü Hüseyin Divrik, Eğirdir Orman İşletme Müdürü M. Abdülkadir Taşer, Sütçüler Orman İşletme Müdürü Fahri Kaya ve ilgili köy muhtarları katıldı. Orman Genel Müdürlüğü ile İl Özel İdare’nin birlikte koordine ettiği çalışmalar neticesinde Isparta ilinde 79 köye su tankeri dağıtımı yapılmış oldu. Bunun 58 âdeti Bölge Müdürlüğümüzce, 21 âdeti ise İl Özel İdaresince verildi.
 
Törende açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü vekili Yaşar Ramazan Kartal, yerleşim yerlerinde ve kırsal alanlarda çıkması muhtemel yangınlara karşı anında ilk müdahale etmenin önemine vurgu yaparak, bunun sağlanması için köylerimize su tankeri dağıtıldığını ifade etti.  Bu plan çerçevesinde Bölge Müdürlüğünce yaklaşık 65bin TL’ye mal edilen 10 tane daha yangın söndürme tankeri alındığını ve bu tankerlerin bu gün itibarıyla ilgili köyün muhtarlarına teslim edileceğini belirtip hayırlı olsun dedi.
 
Sav orman deposunda, OYM Şube Müdürü Fikret Hüryaşar tarafından bir su tankerinin çalışması hakkında bilgi verildikten sonra uygulama yapıldı. Tören sonrasında Bağaçık-Eğirdir, Gedikli-Ş.Karaağaç, Akdağ ve Yenice -Gelendost, İleği -Yalvaç ile Sütçülere bağlı Kasımlar, Darıbükü, Yeşilyurt, Çandır ve Şeyhler köy muhtarlarına tankerlerin dağıtımı Orman Bölge Müdürü vekili Yaşar Ramazan Kartal, Bölge Müdür Yardımcısı Nuri Maraş, OYM Şube Müdürü Fikret Hüryaşar ve İşletme Müdürleri tarafından gerçekleştirildi.
 
 
 
 
Muğla’da 38 Dağ Köyüne daha Su Tankeri
Muğla orman Bölge Müdürlüğünde orman köylerine 38 adet daha su tankeri dağıtıldı. Geçtiğimiz yıllarda dağıtılan 56 adet su tankeriyle birlikte Muğla ve Aydın illerinde toplam 94 adet orman köyüne su tankeri dağıtılmış oldu.
 
Muğla ve Aydın’ın dağ köylerinde orman yangınlarına anında müdahale edebilmek amacıyla su tankerleri dağıtımı yapıldı. Çok amaçlı su tankerlerinin dağıtımı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Orman Tamirhane Şefliği bahçesinde gerçekleşti. 8’i Aydın ve 30’u Muğla olmak üzere 38 adet su tankının dağıtım törenine Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.
 
Orman varlığının tüm insanlar için can kaynağı olduğunu belirten Vali Güvençer, "Orman teşkilatı yangınlarla mücadelede Avrupa’da birinci. Bu başarı uzun yıllardır devam ediyor. Geçmişte bugün sahip olduğumuz teknik imkânların yüzde 10’una bile sahip değildik. Son 15 yılda Orman Teşkilatımız çok gelişti. Orman Bölge Müdürlüğümüze ait helikopter ve uçak yeterli sayıda var. Son yıllarda sadece hava araçlarını edinmedik. Hava araçlarının müdahalede kullanacakları su rezervlerini oluşturduk. Yangınlarla mücadele eden muhtarlarımıza, köy sakinlerine teşekkür etmeyi de ihmal etmemeliyiz. İl Özel İdaremiz 2009 yılından bugüne su tankı dağıtımı gerçekleştirdi. Orman Genel Müdürlüğümüz finanse ettiği 38 tankerin dağıtımını sağladı. Bu tankerlerin dağıtımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Muğla orman yangınları açısından çok hassas bölgede yer aldığını söyleyen Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, “Yangınlarla daha etkili mücadele etmek için bize uzak köylerimize su tankerlerini dağıtmak için buradayız. Bugüne kadar İl Özel İdaresi kaynakları ile 56 su tankeri dağıttık. Bugün de 8’i Aydın’a, 30’u Muğla’ya olmak üzere toplam 38 tankeri köy muhtarlarımıza teslim edeceğiz. Bu şekilde orman yangınlarına müdahaleyi daha erken yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından su tankerleri protokol üyeleri tarafından muhtarlara teslim edildi. Geçtiğimiz yıllarda dağıtımı yapılan 56 tanker ile birlikte son tanker dağıtımından sonra Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan 94 orman köyüne su tankeri dağıtılmış oldu.


 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR