isparta-oto-ekspertiz
KDV Zammı Geliyor: İşletmeler Hazırlıklı Olsun!
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
 KDV Zammı Geliyor: İşletmeler Hazırlıklı Olsun!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, yiyecek ve içecek hizmeti sunan kafe, restoran ve alkollü içecek satan mekanlarda uygulanan KDV oranlarını artırmaya hazırlanıyor. Bakanlık, yapılan çalışmalar sonucunda yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelerde uygulanan KDV oranını yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarmayı planlıyor. Alkollü işletmelerde ise KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilecek.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan tebliğ taslağına göre, yiyecek ve içecek satılan işletmelerdeki KDV oranlarında değişiklik yapılacak. Kahvehane, kafeterya, pastane, hazır yemek şirketleri ve büfelerdeki KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarılırken, gazino, bar, dans salonu, pavyon, taverna ve birahanelerde verilen hizmetler için uygulanan KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilecek.
Tebliğ taslağına ilişkin görüşler alınarak değerlendirilecek ve son halinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yeni KDV oranları yürürlüğe girecek. İşletmelerin bu değişikliğe hazırlıklı olmaları önem taşıyor.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.