isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Türkmenlere insani yardım çağrısı
Isparta Haberleri 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Türkiye Yörük Türkmenleri, Türkmen Dağı’nda bulunan Bayırbucak Türkmenleri için yardım elini uzatıyor. Türkiye Yörük Türkmenleri, Bayırbucak Türkmenleri için nakdi yardım kampanyası başlattı.

Hatay bölgesine giderek, incelemelerde bulunduklarını belirten Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı ve İl Beyi Mustafa Küçükyaman, “Türkmenler orada bir destan yazıyor” dedi.

Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Küçükyaman, bu nedenle yapılacak nakdi yardımlar için bir hesap açıldığını söyledi.

Yardımda bulunmak isteyenler 0544 544 52 51 veya 0541 392 09 09 nolu numaradan detaylı bilgi alabilecekler.

Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız ise yaptığı açıklamada; “Aliye İzzet Begoviç Saray Bosnayı savunurken söylemiş olduğu söz çok ama çok manidardır “Ben Bosnayı savunmuyorum İstanbul’u savunuyorum” sözünü iyi algılamamız gerekir günümüzde hemen güneyimizde Bayır Bucak Türkmen Kardeşlerimizin verdiği mücadele azımsanacak ve küçümsenek bir durum değildir. Bu kardeşlerimiz takdire şayen bir mücadele verdikleri aşikardır. Bu durumda biz Türk Milleti olarak neler yapabilirizi düşünmeli ve ona göre hareket etmeliyiz.

Kardeşlerimi sadece Kızıldağ ve Türkmen dağı etrafındaki yerleşim yerlerindeki kardeşlerimiz sadece o bölgeyi değil Hatayı Mersini Adanayı yani Türkiye Cumhuriyetini savunmaktadır” dedi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.