isparta-oto-ekspertiz
ISPARTA HABER : ITKM'DE SON DURUM
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 30.12.2015 10:53
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Belediye ve basın yoluyla başlatılan kamuoyu baskısına daha fazla direnemeyen Kadıahmetoğulları, 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle ITKM'de yüzde 95 fiziki gerçekleşmeye ulaştı. Yüklenici firma, bugün geçici kabul talebiyle Isparta Belediyesi'nin kapısını çalıyor.

SON DURUM

Mart­ 2009'da tamamlanması gereken Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nde inşaat imalatlarının yüzde 95'i tamamlandı. Makine ve elektrik sistemine ilişkin çalışmalar önümüzdeki hafta bitirilecek. Şantiyede şu an 360 kişi çalışıyor. Yüklenici firma, idarenin geçici kabul şartı olan yüzde 95 fiziki gerçekleşmeye ulaştı. Geçici kabul için top Belediyede. Şehir merkezindeki 50 bin m2'lik Belediye taşınmazı üzerinde geliştirilen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi'nin yüklenicisi Kadıahmetoğulları, durdu durdu birkaç aydır şantiyede hummalı bir çalışma yürütüyor. Şantiyede yapılan iş, elde edilen inşaat gelişimi meşhur 'İSTEYİNCİ OLUYORMUŞ' sözünü akıllara getiriyor. İhale sözleşmesi gereği Mart­2009'da tamamlanması gereken Ticaret ve Kültür Merkezi'nin 2016'da faaliyete geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ama Isparta'nın ve Isparta Belediyesi'nin kaybettiği zaman koskoca 7 yıl.
Özellikle Akdeniz'e konu olan manşetler ve Kanal 32 Televizyonu ekranlarına taşınan haberler önce Isparta Belediyesi'ni sonra da ITKM yüklenicisini harekete geçirdi. Basın ve kamuoyu baskısı sonucunda harekete geçen Belediye yönetiminin, ITKM'de sözleşmenin fesh edilme resti olumlu olarak sonuçlandı. Belediyenin idare baskısı sonrasında ITKM şantiyesini yeniden çalıştıran yüklenici firma, zaman zaman 500'ü bulan işçi sayısı ile gece­gündüz çalışarak önemli bir mesafe aldı. 400 bağımsız işyerinin bulunduğu ITKM'de inşaat imalat oranı dün itibariyle yüzde 95'i buldu. İnşaatın tamamlanması için öngörülen 31 Aralık 2015 tarihli süre içerisinde tam olmasa da tama yakın bir gelişme katedildi.

50 bin m2'lik Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatında imalat olarak yüzde 95 fiziki gerçekleşmeyi sağlayan Kadıahmetoğulları A.Ş'nin bugün itibariyle Isparta Belediyesi'ne geçici kabul başvurusu yapacağı öğrenildi. Belediyenin geçici kabul yapabilmesi için inşaat imalatının yüzde 95'inin tamamlanma şartı aranıyor. Yüzde 95 fiziki gerçekleşmenin sağlandığını beyan eden yüklenici firmanın geçici kabul başvurusundan sonra idari süreç başlayacak. Isparta Belediyesi'nce oluşturulan geçici kabul heyeti, yüklenici firmanın başvurusu üzerine şantiye alanında incemelelerde bulunacak. İnceleme sonucunda oluşturulacak rapor Isparta Belediyesi Encümeni'ne sunulacak. Eğer yüzde 95 fiziki gerçekleşme sağlandığı oluşturulan heyetce de tespit edilmesi durumunda Encümen, ITKM'nin geçici kabul işlemine onay verecek. Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin tamamlanması için öngörülen 31 Aralık 2015 tarihinin bir gün öncesindeki durum Akdeniz objektiflerine yansıdı. 360 işçinin çalıştığı şantiyede inşaat imalatının neredeyse tamamının gerçekleştirildiği, makine ve elektrik işlemleriyle ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi. Daha önce yer üstü olan elektrik trafolarının yer altına alındığı ve çalıştırılması işleminin önümüzdeki hafta gerçekleştirileceği bildirildi.

Akdeniz
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.