isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
KOMANDO OLMAK ONURDUR! AND İÇTİLER...
ISPARTA
G.Tarihi: 06.10.2017 19:41
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
43. DÖNEM UZM. ERBAŞ KOMANDO KURSİYERLERİ AND İÇTİ

   43. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu And İçme Töreni bugün saat 14.30'da Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında gerçekleştirildi.
                Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir  yanısıra, yüksek rütbeli subaylar ile kahraman komandolarımızın ailelerinin katıldığı AND İÇME Töreni, saygı duruşu, İstiklal Marşımızın söylenilmesi ve sancağın yerini almasıyla başladı.
                Şahit Timi'nin yerini almasıyla 43. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyeri, 174 Kahraman Türk Komandosu, and içerek, Mavi Berelerini takmanın onurunu yaşadılar.            
                And içen kursiyerler adına bir konuşma yapan Uzman Onb. İsmail Tosun,  şunları söyledi:
                “Sayın Komutanım, kıymetli silah arkadaşlarım ve saygıdeğer misafirlerimiz;
                Öncelikle bu anlamlı günümüzü onurlandıran başta Komutanımız olmak üzere, misafirlerimize Şahsım ve Arkadaşlarım adına hoşgeldiniz der, şükranlarımı sunarım.
                43'üncü dönem Uzman Erbaşlar olarak, bugün kutsal yuvaya katılışımızın ikinci haftasını doldurmuş bulunuyoruz. Etmiş olduğumuz yeminle de bugüne kadar, Vatanımızı, Bayrağımızı, Ezan ve Namusumuzu koruma görevini canları ve kanları pahasına seve seve yerine getirmiş olan Atalarımızdan, Babalarımızdan ve Ağabeylerimizden bu kutsal nöbeti devralmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.
                Geride bıraktığımız iki haftalık süre içerisinde gece gündüz demeden bizi bu kutsal Vatan Görevine hazırlayan bütün Komutanlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.
                Bugünü asla unutmayacağız. Çünkü Kutsal Sancağımızın, Komutanlarımız ve ailelerimizin huzurunda; zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan, her zaman zaferle beraber medeniyet ışığı taşıyan, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçmişten gelen sarsılmaz gelenek ve törelerine uyarak, dedelerimiz ve babalarımız gibi Milletimizin bizlere vereceği görevleri tereddütsüz yerine getireceğimize icabında Vatan ve Vazife uğruna seve seve can vermeye ant içtik.
                Bizler bağımsızlığın, egemenliğin, Cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman ve her yerde, her koşulda ve durumda Atatürk ilkelerini rehber edineceğimize, çağdaş uygarlığın ilerisine geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verir, kendimizi Büyük Türk Ulusuna adarız.
                Eğitimlerde terledik, bedenimiz yorgun düştü ama gün geçtikçe gördük ki bu kutsal Vatan Görevi için her geçen gün güçleniyoruz, cesaretleniyoruz ve savaşa hazır hale geliyoruz.
                Dağ, Komando Okulunda, kutsal vatan topraklarını savunmak ve milli birliğimizi bozmaya çalışan hainleri etkisiz hale getirmek için gerekli olan bütün eğitimleri eksiksiz olarak alıyoruz. "Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker" prensibi ile hareket ediyor, büyük bir azim ve karalılıkla eğitimlerimize devam ediyoruz.
                Ulu Önder Atatürk'ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözünü bütün faaliyetlerimizde düstur olarak benimsiyor, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında geleceğe emin adımlarla yürüyoruz.
                Buradaki eğitimlerimizi tamamlamayı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Çünkü buradan sonra asli Birliklerimize gidecek, yani "Er Meydanı”na çıkacağız.
                Etmiş olduğumuz Kutsal Askerlik Yeminine bağlı kalacağımıza ve gerekirse Vatanımız uğruna seve seve hayatımızı feda edeceğimize söz veriyoruz.
                Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimiz;
                Sizden devraldığımız bu kutsal Vatan Görevini tam olarak yerine getireceğimize ve bizden sonrakilere de aynı gurur ve şerefle devredeceğimize dair söz veriyoruz.
                Gül yüzlü analarımız, yiğit babalarımız;
                Övünün! Ve gurur duyun! Çünkü bu vatan için can vermeye yemin etmiş, mavi bereli evlatlarınız var.
                Sevgili kardeşlerimiz;
                Bizlere güvenin! Çünkü bu Vatanı sizler için canı pahasına koruyacak olan ağabeyleriniz var.
                Sorumluluğu ağır; ancak şerefi de bir o kadar büyük bir görevimiz olduğunun farkındayız. Ulusumuzu, Bayrağımızı ve Vatanımızı gönülden severek, şanlı tarihimize ve Atalarımızın kutsal emanetlerine sahip çıkacağımıza şüpheniz olmasın.
                Biz Komandoyuz, düşmanı çelik pançelerimizle ezeriz, Vatanımız için yaşar, gerekirse Vatanımız için ölürüz.
                Ne mutlu Vatan görevi için koşarak gelip Komando olana,
                Ne mutlu Güçlüyüz, Cesuruz, Hazırız diyene,
                Ne mutlu Türküm diyene."
                Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir ise kursiyer Komandolara ve ailelerine şöyle hitap etti:

                "Saygıdeğer aileler, kıymetli silah arkadaşlarım, güzel yurdumuzun dört bir köşesinden gelen kıymetli analar, değerli babalar; evlatlarımızın bu mutlu günlerini bizimle paylaştığınız, törenimize teşrifleriniz için, sizlere şahsım ve personelim adına şükranlarımı sunuyorum.
                En içten duygularımla hepinize hoşgeldiniz diyorum.
                Genç Komandolar;
                Ordunun şeref timsali Sancağımızın gölgesinde, komutanlarımızın ve ailelerimizin huzurunda, silah ve bayrak üzerine, gerektiğinde, vatan ve millet uğruna, canımızı seve seve vereceğinize, namus ve şerefiniz üzerine and içtiniz.
                Ordumuzun örf, adet ve geleneklerinden en önemlisi olan "And İçme Töreni"nin manevi değeri bizler için çok büyüktür.
                Çünkü, bu yemin;
- Şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılmanın ve dolayısı ile Mehmetçik unvanı almanın,
- Vatan savunma görevini devralmanın,
- Aziz Şehitlerimize ve Gazilerimize duyduğumuz şükran ve minnetin bir ifadesidir.
                Değerli arkadaşlarım;
                Atatürk'ün yüce ulusundan aldığı güçle kurduğu ve "Benim en büyük eserim" dediği Cumhuriyetimizin, Milli Birlik ve Beraberliğimizin, inançlı, yılmaz savunucuları olduğumuzu, bir an olsun unutmayınız.
                Genç Komandolar;
                Kara Kuvvetlerimizin göz bebeği komando birliklerimizdir. Cumhuriyet tarihimiz boyunca, gerek Kıbrıs Barış Harekatında, gerekse Terörle Mücadele Harekatının sürdürüldüğü topraklarımızda ve sınırlarımızın ötesinde, daima en önde kahramanca görev yapmışlardır ve yapmaktadırlar.
                Çelikleşmiş bir irade, Sonsuz bir sabır, tükenmez bir fiziki kondisyon, sarsılmaz bir Vatan aşkı, bitmeyecek millet sevdası ve Askerliğin tüm gereklerini yerine getirecek, sorgulanamaz bir itaat ve anlayışı kazanacaksınız.
                Asıl önemli olan, buradaki öğreneceklerinizi, her türlü hava ve arazi şartlarında uygulayabilmek, birliğinizi ve size emanet edilen her türlü harp ve silah araç ve gereci en iyi şekilde kullanmaktır.
                Unutmayınız ki, sorumluluğunuz çok ağır, göreviniz ise çok meşakkatli olacaktır. Ancak sizlerin bunların da üstesinden geleceğinize olan inancımız tamdır.
                Komando olmak onurdur. Çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi mirastır.
                Arkadaşlarım;
                Bu duygu ve düşüncelerle; yemininizin Yüce Türk Milletine, TSK'ne, ailelerinize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum.
                Bu gençlerin yetiştirilmesinde başta Okul Komutanı olmak üzere emeği geçen silah arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hepinizi yürekten kutluyorum.
                Aziz anneler, kıymetli babalar;
                Biliyoruz ki bu gençleri, birçok fedakarlıklar içerisinde büyüttünüz, okuttunuz, yetiştirdiniz ve vatan savunmasına hizmet için gönderdiniz, cesaretlendirdiniz.
                Sevgili evlatlarınız, bugünden itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birer mensubu oldular. Herkese nasip olmayan, olanlara da en büyük rütbeyi sunan, o ulvi "Mehmetçik" unvanını aldılar.
                Unutmayın ki Mehmetçik, asırlara damgasını vuran Büyük Türk Milletinin ortak adıdır. Mehmetçik, aziz vatan uğruna çocuğunu beşikte, annesini/eşini tarlada, hastasını yatakta bırakarak cepheden cepheye koşan ölümsüz kahramanların adıdır. Muhterem ailelerimiz; işte evlatlarınız bugün and içerek bu kutsal nöbeti devraldılar.
                Onları merak etmeyiniz. Onlar, en iyilerden en iyi eğitimi alacaklar. Ülkemizin Mehmetçiğe, Mehmetçiğin de Devletimize ve Türk Milletine emanet olduğunu unutmayınız. Onlara güveniniz. Onlarla gurur duyunuz.
                Çünkü eğitimlerini tamamladıktan sonra yapacakları mücadele ve görev en az Malazgirt'te Alparslan'ın, İstanbul'un Fethinde Fatih'in, Çanakkale'de, Sakarya'da, Büyük Taarruz'da Mustafa Kemal'in emrinde zaferden zafere koşan Mehmetçiğin üstlendiği görev kadar kutsaldır.
                Ne mutlu size, bu kahramanları yetiştirdiğiniz için... Ne mutlu size, gözü ve gönlü vatan sevgisinden başka hiçbir şey görmeyen böyle yiğit evlatlara sahip olduğunuz için...
                Oğlunu bir bayram havası içerisinde kınalayarak vatan savunmasına gönderen, şahadeti karşısında "Vatan Sağolsun" diyen anne ve babalarımızın önünde saygı ile eğiliyor, en içten duygularımla şükranlarımı arz ediyorum.
                Bu vesile ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canını feda eden Aziz Şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden Kahraman Gazilerimizi Rahmet ve Şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor ve aziz hatıraları önünde minnetle eğiliyoruz.
                Evlatlarım, bu duygu ve düşüncelerle; yemininizin Yüce Türk Milletine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Ailelerinize ve sizlere hayırlı olmasını diliyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum.
                Yolunuz ve Bahtınız açık; Allah yardımcınız olsun."
                Komando Andı'nın yapılmasında sonra, kahraman komandolar aileleriyle buluşarak, hasret giderdi. Eğirdir Dağ Komando Okulu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen And İçme töreninden sonra sevdikleriyle kucaklaşan Kahraman Komandolarımıza ve ailelerine daha sonra ikramlarda bulunuldu.
                Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir ve yüksek rütbeli subaylar, ailelerle biraya gelerek sohbet etme imkanı da buldular.
                43. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel kursu and içme töreninde, and içen 174 kahraman Türk Komandosunu kutluyor, kutsal görevlerinde başarılar diliyoruz.

Kaynak:Eğirdir Akın Gazetesi



KOMANDO OLMAK ONURDUR!
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.