isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Yalvaç'a Meslek Yüksek Okulu Yapılıyor Onay Verildi
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 10.02.2016 02:35
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Atayalvaç Sağlık Hizmetleri MYO'nun Kurulmasına Onay Verildi

 

19 Fakülte, 20 Meslek Yüksekokulu, 6 Enstitüsü ile eğitim öğretim hayatına devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi, Yalvaçlı Hayırsever Dr. Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’ın desteğiyle bir meslek yüksekokuluna daha kavuşuyor. Yalvaç Kılıçarslan Yerleşkesi'nde açılacak olan “Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu”, ülke halkına güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti sunacak nitelikli elemanlar kazandırmayı amaçlıyor.

Üniversitemiz bünyesinde “Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” kurulmasına ilişkin verilen teklif, 15/01/2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenerek 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun ile değişik 7/d2 maddesi uyarınca uygun görülmüştür. Bu karara istinaden yapımı hızla devam eden Yüksekokulun ilk yılında öğrencilere, “Acil ve İlk Yardım Bölümü”, “Optisyenlik” ile “Çocuk Gelişimi” bölümlerinde eğitim verilecek. Dr. Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’ın katkılarıyla Yalvaç’a ve SDÜ’ye kazandırılacak olan meslek yüksekokulunun ülkemize, şehrimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.