isparta-oto-ekspertiz
Başkan Ercengiz, Hacılar Höyüğünü gezdi
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Hacılar Höyüğünde yapılan kazıları

yerinde inceledi.

Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz ve Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ile birlikte Hacılar Höyüğünde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Ercengiz ziyarette Kazı Başkanı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Umurtak’tan kazı hakkında bilgi aldı.

Hacılar kazısının 2011 yılında buyana devam ettiğini belirten Umurtak, “Bu bölgede bizim 40 yıla yakın bir geçmişimiz var. Kültür Bakanlığı ve İstanbul Üniversitesi adına çalışıyoruz.

İlk Tunç Çağına ait yerleşimleri kazıyoruz. Ekibimizde Bölüm öğrencileri var. Ayrıca mimar, Arkeobotanist, Arkeozoolog ve Restoratörler gelip gidiyorlar. Çok kalabalık bir ekip değiliz ama yeterli uzmanımız var” diye konuştu.

Burdur ve insanlık tarihi için bu kazıların çok önemli olduğunu belirten Başkan Ercengiz, Kazı Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Umurtak ve kazı ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.