isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
O İHTİYACIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ ISPARTA'DAN KARŞILANIYOR
ISPARTA
G.Tarihi: 21.12.2017 16:12
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
O ihtiyacın buyuk bolumu Isparta’dan karşılanıyor

Türkiye’nin yıllık kerevit tüketimi 450 ton. Bu sayının büyük bir bölümü ise İsparta’dan karşılanıyor. İlimizde yıl lık 300 tonluk kerevit
üretimi yapılıyor.
Türkiye'nin kerevit ihracatının yılda 450 ton olduğu belirtilirken, ihraç edilen kerevitlerin 300 tonunun Eğirdir Gölü'nden avlandığı bildirildi.
İhracatının büyük bölümünü İsveç’e yapılıyor ve yıllık 300 ton kerevitin İsveç'te çeşitli partilerde tüketildiği açıklanırken gıda güvenliğine, ürün kalitesine ve tazeliğine büyük önem veriliyor. Orvesa şirketinin, kalitesinden dolayı Eğirdir Gölü kerevitlerine önem verdiği ve tercih ettiği belirtildi. Öte yandan bu yıl Eğirdir Gölü'nde kerevit popülasyonunda önemli bir artış gözlenirken, avlanma menşeinin yetersiz kaldığı,
Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi yanısıra, Eğirdir Gölü çevresinde bulunan Su Ürünleri Kooperatiflerinin "Menşei" yükseltilmesi için İsparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne müracaat ettikleri açıklandı.

ALTIN KEREVİTİN GENETİĞİ ÇIKARILIYOR
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.