isparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'NIN EMEKTAR TARİHİ İZMİR SİMİT FIRINI
ISPARTA
G.Tarihi: 04.11.2018 21:58
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA'NIN EMEKTAR SİMİT FIRINI

Isparta'da 1969 yılında faaliyet göstermeye başlayan  tarihi İzmir Simit Fırını simitlerinin lezzeti,  o günden bugüne kadar hiçbir şey kaybetmedi.

Simit demek bizim için paylaşmanın keyfi demek aslında. Öğrencisinden memuruna, bürokrat çevreden, iş adamına kadar ortak keyif alınan bir değer. Kabarık faturaların altında ezilmeden bir simide, bir de çaya kuvvet buluşmalar ve sıcacık muhabbet demek. Ancak aşina olduğunuz lezzeti ancak yapım aşamaları aynı şekilde uygulandığı zaman hissedersiniz. Hamurun bekleme süresi, kullanılan un, ustanın mahareti ve en son tabii ki olmazsa olmaz taş fırın ve odun ateşi.

İzmir Fırını'nın en büyük farkı taş fırında ve meşe odun ateşinde pişen simitleri. Kadrosuda geleneği devam ettiren nadir ustalardan oluşuyor. 

İzmir Fırını'nda simit hamuru fazla miktarda hazırlanıp bekletilmiyor. Her şeyin taze olması en büyük prensipleri haline gelmiş. Simit hamuru bittikçe ustalar hemen yenisini hazırlıyor.

ISPARTA HABER AJANSI
 
 DSC-0032


DSC-0033


DSC-0034


DSC-0035


DSC-0036


DSC-0037


DSC-0038

 
DSC-0031


 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.