isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Dolar Kahini Yatırımcılara Seslendi: Rekora Hazır Olun
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Dolar Kahini Yatırımcılara Seslendi: Rekora Hazır Olun
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu, yatırımcılara seslendi.
Son dönemde milyonlarca yatırımcının elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla dolar gibi alternatif yatırım araçlarına yönlendiği belirtiliyor. Ancak Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmesi, döviz kurlarını olumsuz etkiledi. Dolar son bir ayda durgunluğunu koruyor ve piyasalarda yaklaşık olarak 32,3 seviyesinde işlem görüyor.
Amerika Merkez Bankası (Fed) son günlerde politika faizini sabit tutma kararı aldı. Ancak piyasalarda faiz indirimi beklentisi yüksek. Öte yandan Türkiye'de Merkez Bankası tarihi bir adım atarak politika faizini yüzde 50'ye kadar yükseltti. Bu adımın ardından döviz kurlarında bir istikrar görülüyor ve ekonomik politikanın dövizi sabit tutmaya devam edeceği öngörülüyor.
Zelyut, yaptığı açıklamada, vergi ve enflasyon artışlarının doların yükselmesine neden olabileceğini belirtti. Benzine ve mazota yapılan zamın da enflasyonu artıracağını dile getirdi. Bu durumun, doların değer kazanmasına ve hareketlenmesine yol açabileceğini ifade etti.
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.