isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DAN İSTİKLAL MARŞIMIZI AVRUPA DİNLEYECEK
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

“Avrupa’ya İstiklal Marşımızı Dinleteceğiz”

 

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Atilla Alatepe Isparta 29 Ocak – 4 Şubat arasında düzenlenecek Boks Şampiyonası öncesi kente geldi. Vali Şehmus Günaydın ile birlikte gazetecilerle buluşan Alatepe, “Avrupa’ya İstiklal Marşımızı dinletmeye çok ihtiyacımız var” dedi.

 

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 29 Ocak’ta başlayarak 4 Şubat’ta sona erecek olan Yıldız Erkekler Boks Türkiye Şampiyonası organizasyonundaki konuları görüşmek üzere Basın mensupları ile bir araya geldi.

Türkiye Boks Federasyonu 2017 Yılı Faaliyet Programında yer alan Yıldız Erkekler Boks Türkiye Şampiyonası 29 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında Işıkkent Spor Salonu’nda yapılacak. Şampiyona için Isparta’ya 1000 kişilik sporcu kafilesi gelecek. Türkiye Şampiyonası’nı Isparta’ya aldıran Vali Şehmus Günaydın, Polisevi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Boks Federasyonu Başkanı Atilla Alatepe, Boks İl Temsilcisi Melihşah Sarıca, bokstaki gururlarımız Sema Çalışkan ve Ramazan Demir’de katıldı.

Bu tür organizasyonların Isparta’nın ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlayacağını açıklayan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, “. Gelen misafirlerimiz gittikleri yerlerde ilimizin güzelliklerini anlatıyorlar. Bu bizim açımızdan son derece önemlidir. Bunun yanında boks sporunun ilimizde gelişmiş bir durumu var. Daha ileri konuma getirebilmek için bu tür organizasyonların ilimiz boks sporuna da katkıları olacaktır. Boks Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Çok önemli ve kalabalık bir organizasyon olacak. Bu organizasyondan ilimizin bütün organları olarak bu sınavı başarılı bir şekilde geçeriz. Isparta’nın da bu gibi büyük organizasyonları yapabileceğini göstermek istiyoruz. Sadece boks müsabakaları değil, diğer spor alanlarının da ilimizde yapılabileceğini göstermektedir. Diğer federasyonlarla da temaslarımız devam ediyor. Birkaç tane daha Türkiye şampiyonasını ilimizde gerçekleştirirsek ilimiz için faydalı olacaktır” dedi.

‘BİNE YAKIN KİŞİ ISPARTA’YA GELECEK’

Ispartalıların spora olan aşkından dolayı samimiyetini belirten Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Alatepe, “Bu senenin yıldızlarda dünyada ve Avrupa’da Türk sporcuları temsil edecek sporcuların bu yarışmadan çıkacak. 2016 yılında bu yarışmayı Marmaris’te yapmıştık. Marmaris’te 574 sporcu 200 yönetici antrenörle birlikte 700 kişiye yakın gelmiştik. Burada 600’ün üzerinde sporcu bekliyoruz. 250 civarında yönetici bekliyoruz. Ayriyeten vize semineri koyduk. Hakem ve antrenörlere vize semineri koyduk. Tahminen 250 kişi de oradan gelecek. Türkiye’de yapılmış olan en büyük organizasyon Isparta’da olacak. Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ın, Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Gözgeç’i arayarak, bu organizasyonların Isparta’da yapılması için konuşmuş. Bayanlar Boks Şampiyonasını 2013’te Isparta’da yapmıştık. Isparta bunun da altından kalkabilecek kapasitededir. 2 gündür Isparta’dayım. Esnafı, bürokrasisi olarak herkes elini taşın altına koyuyor. Bin kişiden fazla sporcu ve antrenör gelecek.

‘AVRUPA’DA MANEVİ DUYGULARA İHTİYACIMIZ VAR’

Avrupa’da birinci olarak İstiklal Marşımızın tüm dünyaya dinletilmesi gerektiğini söyleyen Alatepe, “Sema Çalışkan, yıllardır sevdiğim sporculardan birisi. Bulgaristan’da Avrupa ikincisi olduğunda ben yanındaydım. Birinci olamayıp, İstiklal Marşımızı herkese dinletemediğimiz için biraz kızmıştım. Bu günlerde bu tür manevi duygulara çok ihtiyacımız var. Avrupa’da İstiklal Marşımızı dinletmeye çok ihtiyacımız var. Ramazan Demir geçen senenin Türkiye birincisi. Bu sene Isparta’da birinciliği elde edeceğine inanıyorum” dedi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.