isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA UYGULAMA ALANI VE TOPRAK NORMU MİKTARLARI BELİRLENDİ
ISPARTA
G.Tarihi: 21.12.2017 18:30
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Uygulama Alanı ve Dağıtılacak Toprak Normu Miktarları Belirlendi
Gıda Tarım ve Hayvan­cılık Bakanlığı’nın teklifi ile Bakanlar Kurulu günde­mine gelen uygulama alanı belirlenmesi ve dağı­tılacak toprak normu mik­tarları ile ilgili karar geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlandı.
Alınan bilgiye göre, Ba­kanlar Kurulu’nun 22/09/ 2017 tarihli kararı gere­ğince Türkiye’de toplam 456 köyde uygulama alanı ilan edilmesi kararlaştı­rıldı.
Yalvaç’ta da arazi top­lulaştırması ve tarla içi ge­liştirme    hizmetleri uygulaması yapılacak 11 köy uygulama alanı olarak ilan edildi. Söz konusu köylerimiz şunlar: Sücüllü, Kozluçay, Celeptaş, Akçaşar, Eğirler, Eyuplar, Hüyüklü, ileği, Kurusarı, Tokmacık ve Yağcılar.
Yalvaç’ın dışında, Ata­bey ilçe merkezi, Keçibor­lu’ya bağlı Aydoğmuş, Kaplanlı, Kozluca ve İn­cesu köyleri de uygulama alanı olarak ilan edilen yerler oldu.
Öte yandan, Yalvaç’ı il­gilendiren bir diğer karar da dağıtılacak toprak normu miktarlarına ilişkin karar oldu. Buna göre, Yalvaç için dağıtılacak top­rak normu miktarı kuru tarım için 150 dekar, sulu tarım için 70 dekar olarak belirlendi.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.