isparta-oto-ekspertiz
İndirimde Sona Gelindi
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Doğal Gaz Faturalarına Eklenecek Tutar Belli Oldu: İndirimde Sona Gelindi
Ekonomideki kötüleşmenin etkisiyle vatandaşların faturalarını ödemekte zorlanmaları üzerine, mutfak doğal gaz kullanımında geçici olarak uygulanan ücretsiz kota sona eriyor. Nisan ayı sonu itibariyle sona erecek olan ücretsiz doğal gaz uygulaması, 1 Mayıs itibariyle kullanılan doğal gaz faturalarında kalkacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nisan 2023'te yaptığı açıklamayla başlayan uygulamada, ilk faturalar tamamen ücretsiz olmuş, diğer aylarda ise 25 metreküplük kısmı ücretsiz kullanım sağlanmıştı. Bu indirimle birlikte hane başı ortalama 150 lira kadar indirim yapılmıştı. Ancak, 1 Mayıs 2024 itibariyle bu indirim sona erecek ve doğal gaz faturalarına 150 lira daha eklenerek ücretlendirilecek.
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir artış ya da değişiklik yapılmadığını bildirdi. Ancak, Mayıs ayı için bir zam yapılıp yapılmayacağı henüz duyurulmadı. Bu nedenle, doğal gaz kullanıcıları tarafından gelecek aylarda faturalarda artış olup olmayacağı merakla bekleniyor.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.