isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
 BURDUR'UN TARİHSEL DERİNLİĞİ GÜN IŞIĞINA ÇIKIYOR
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

BURDUR'UN TARİHSEL DERİNLİĞİ GÜN IŞIĞINA ÇIKIYOR

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem'i ziyaret ederek Burdur ilinde bulunan vakıf eserleri hakkında yapılması gereken çalışmalar konusunda değerlendirme toplantısı yaptı.

Milletvekili Özçelik'i makamında kabul eden Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Burdur'un tarihi eserler bakımından önemli bir şehir olduğunun altını çizerek Genel Müdürlük olarak tarihimizi gün yüzüne çıkarmak için çalışmalara devam ettiklerini bildirdi.
Burdur ili ve ilçelerinde yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinin yapıldığı toplantı hakkında bilgi veren Milletvekili Özçelik, çalışmaları özetledi.

HOCA BALİ HAMAMI'NDA RESTORASYON ZAMANI
Özçelik açıklamasında "Burdur Merkezdeki"Hoca Bali Hamamı" ile İlgili 3 yıldır devam eden çalışmalar neticelendi. Rölövesi bitirilen,plan ve projesi tamamlanan Hoca Bali Hamamının Restorasyonuna bu yıl içerisinde başlanmış olacaktır. Dolayısıyla Hoca Bali Hamamı ve çevresinde Vakıf Eserleri olan Şeyh Sinan Camisi,Derviş Mehmet Paşa Kütüphanesi,Mısırlılar ve Piribaşlar Konakları Konsepti tamamlanmış olacaktır" dedi.

BURDUR KÜLTÜRÜ BURALARDA YAŞAYACAK
Burdur'da bulunan Yenice Hamamı ve Eski Yeni Hamamı'nın "Restore Et-İşlet-Devret" modeli ile 49 yıllığına özel,tüzel ve şirketlere cüzzi bir bedelle verilmesi ve buraların kültür,sanat ve sosyal işletmelerle kamuya yararlı hizmetlerde kullanılabileceğini ifade eden Özçelik, "İlimizde bu doğrultuda oda,birlik, şirket ve şahısların girişimleri ile bu yerleri Burdur Kültürüne kazandırması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu yerlerin bir an önce faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız" dedi.

TARİHİN AKIL HASTANESİ RESTORE EDİLECEK
Yeşilova Onacak Köyündeki"Veli Baba Türbesindeki" çalışmaların tamamlandığını bildiren Özçelik, "Tarihimizde Akıl Hastanesi olarak hizmet veren"Veli Baba Türbesi" ve çevresinde plan çalışmaları tamamlanmıştır.Bu yıl içerisinde Türbe Restorasyonu başlayacaktır" diye konuştu.

İNCİRHAN'DA KAZILAR DEVAM EDECEK
Bucak ilçesinde bulunan İncir Han kervansarayında kazılara devam edileceğini söyleyen Özçelik, "1-2 Yıl İçerisinde kazı ve plan çalışmaları bitirildikten sonra İncirhanın restorasyonuna başlanacak. Restorasyonun tamamlanmasının ardından Bucak Belediye'sine işletme hakkı devredilerek vatandaşlarımıza farklı alanlarda hizmet vermeyece başlayacaktır. Bucak Belediye Başkanımız Süleyman Mutlu, bu konuda Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ile telefonla görüşerek mutabakata varıldı" dedi.

GÖLHİSAR'DA HİMMET DEDE CAMİ YENİDEN YAPILACAK
Gölhisar ilçesinde "Himmet Dede" Camisinde proje çalışmalarının tamamlandığı ifade eden Özçelik, "Bu yıl içerisinde Caminin yeniden yapımına başlanacaktır. Vakıflara ait bu çalışmalarda Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş ve değerli eşleri Sevgi Kurtulmuş'un da bu cami ile ilgili olarak talep ve istekleri göz önüne alınmış, çalışmalar hızla devam etmektedir." dedi.

BURDUR MERKEZDE 7 CAMİ RESTORE EDİLMİŞTİ
Milletvekili Özçelik, Burdur Merkezde Vakıflara ait 7 caminin restorasyonunun yapıldığını hatırlattı. Ayrıca Burdur Merkezde Uzay Çatı altında bulunan arsanın Vakıflar tarafından değerlendirilmesi konusunda mutabakata varıldığını bildirdi. Özçelik ,Yeşilova Büyükyaka Köyünde bulunan camininde bakım ve onarım çalışmaları için de talimat verildiğini belirtti.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.