isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Burdur Öğrenciler Çizgi Filmlerle Bilinçlendiriliyor
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından ildeki anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine sağlıklı beslenme, hijyen ve hareketli yaşam konularında bilinçlendirme çalışması kapsamında çizgi filmle eğitim veriliyor.


Sağlık Bakanlığı tarafından Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne 8 Haziran'da sağlık hizmetlerinin ülke genelinde erişilebilirliğinin yaygınlaştırılması yönünde yapılan çalışmalarda kullanılmak üzere 'Sağlıklı Yaşam Aracı' gönderildi. Araç ile ildeki okulları gezen Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri öğrencilerin hem tansiyonunu ölçüyor hem de çizgi filmler eşliğinde bilinçlendirme faaliyetinde bulunuyor.

Halk Sağlığı Müdürlüğü eğitimcisi hemşire Selma Kalkan, "Aracımızla tüm okulları geziyoruz. Anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine sağlıklı beslenmenin önemi, hijyen, hareketli yaşam, yeterli ve dengeli beslenme nasıl olur gibi bilgileri çizgi filmler eşliğinde eğlenceli şekilde anlatıyoruz. Ayrıca çocuklarda tansiyon rahatsızlığı 3 yaşından itibaren görüldüğü için tansiyonlarını ölçüyoruz ve yüksek tansiyon çıkanların ailelerine bilgi verilmesi için okul müdürlerini bilgilendiriyoruz" dedi.



 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.