isparta-oto-ekspertiz
Antalya'da koronavirüs tedbirleri
ANTALYA
G.Tarihi: 17.04.2020 22:10
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Antalya'da koronavirüs tedbirleri
 Antalya'da, içkili veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet vermelerine devam edecekleri bildirildi. 
 
Valilikten yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korunulması ve yayılmasının engellenmesi amacıyla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındığı belirtildi.
 
İçkili veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlarla pastane ve benzeri işyerlerinin sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet vermelerine devam edecekleri kaydedilen açıklamada, "Bazı kişilerce konunun farklı yorumlanarak, bu işyerlerinin 07:00-22:00 saatlerinde hizmet vermesine izin verildiği algısı oluşturulmaya çalışıldığı gözlemlenmiştir." ifadelerine yer verildi.
 
İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda ekmek üretiminin yapıldığı fırın veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayilerinin sokağa çıkma kısıtlamasından istisna tutulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Gazete dağıtımı, sadece gazete şirketlerinin ring halinde çalışacak kendi dağıtım araçları, tespit edilecek içme suyu dağıtım bayileri, kaymakamların başkanlığındaki komisyonlarca hazırlanacak ilçe ekmek dağıtım planı kapsamındaki ekmek dağıtım araçları, ekmek satış noktaları ve Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla yapılacaktır. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlara uyulmaması halinde, her seferinde ayrı ayrı olmak üzere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 lira, Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince 392 lira idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir." 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.