Bugün, 20.04.2024 05:49
Isparta
°C
Üye Girişi
Üye Ol
Toggle navigation
Isparta Haber
BIST
9693.46
%1.77
EURO
34.6901
%-0.12
Altın
2496.864
%0.5
USD
32.5004
%0.08
ISPARTA
SON DAKİKA
BURDUR
ANTALYA
TÜRKİYE
Firma Rehberi
İlanlar
GALERİ
VİDEO
Isparta'ya Yolunuz Düşünce Tatmanız Gereken Lezzetler
Isparta'ya Yolunuz Düşünce Tatmanız Gereken Lezzetler
1
12
Isparta'ya Yolunuz Düşünce Tatmanız Gereken Lezzetler
Isparta'ya Yolunuz Düşünce Tatmanız Gereken Lezzetler
Kabune 2 orta boy kurusoğan 300g kuşbaşı et 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı Kabune Pilavı Tarifi (Isparta Yöresi)'in Yapılışı Öncelikle kuşbaşı etleri yıkayıp haşlıyoruz 2 adet kuru soğanı piyazlık doğruyoruz pilavlık tencerenizin altına ilk önce piyazlık soğanları koyuyoruz. Üstüne etle diziyoruz haşlanmış nohutları üzerine kapatıyoruz ve en son 1 su bardağı pirinçi koyup et suyundan ekleyip tuzunu ayarlanıp üstüne tereyağı koyup tencerenin ağzını kapatıp pişiriyoruz. Piştikten sonra yarım saat dinlendirip üstüne karabiber ile servis yapılır.