isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Laktozsuz Süt Tüketmenin Faydaları Nelerdir?
TÜRKİYE
G.Tarihi: 21.03.2023 18:12
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Diyetisyen Ceren Karahan, süt tüketiminin insan vücudu için önemli bir besin kaynağı olduğunu ancak bazı insanlarda gaz, karın ağrısı ve şişkinlik gibi sorunlara neden olabileceğini belirtti. Bu nedenle laktozsuz sütün, mide ve bağırsak problemleri yaşayan bireyler için uygun olduğunu ifade etti.
Laktoz intoleransının bağırsaklarda laktozun parçalanmasını sağlayan laktaz enziminin eksikliği sonucu ortaya çıktığını açıklayan Karahan, laktozsuz sütün üretim sürecinde laktozun laktaz enzimleri ile parçalandığını ve besin değeri bakımından diğer sütlerle aynı olduğunu belirtti.
Karahan, laktozsuz sütün tatlılığının normal süte kıyasla daha fazla olduğunu ancak içerisinde şeker ilavesi veya katkı maddesi bulunmadığını söyledi. Laktozsuz süt tüketiminin sindirim sistemi için rahatlatıcı etkisi olduğunu ve kabızlık, gaz ve şişkinlik gibi problemlerin önüne geçebildiğini vurguladı.

ZZZCeren-Karahan-Dyt
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.