isparta-oto-ekspertiz
Havada beklerken sıkılan pilot konser verdi
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Havada beklerken sıkılan pilot konser verdi

İstanbul hava trafiğinin alt üst olduğu perşembe akşamı pilotlar ile hava trafik kontrolörleri arasında iletişimin sağlandığı frekansta bir pilotun şarkı söylemesi dikkat çekti.

FM bandında yayın yapan radyo istasyonları zaman zaman hayati önem taşıyan pilot ve hava trafik kontrolörleri arasındaki iletişim hatlarına da girebiliyor.

Pilotlar böyle bir durumda frekansa karışan radyoda çalan şarkıları duyduklarında hava trafik kontrolörlerini hemen konuyla ilgili bilgilendiriyorlar.

Bu sefer ise tam tersi oldu. Frekansta perşembe akşamı bir pilotun kısa süreli de olsa şarkı söylemesinin duyulması dikkat çekti. İstanbul'da geçtiğimiz perşembe akşamı hava trafiği gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle olumsuz etkilendi.

Kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, şiddetli yağışların olduğu saatlerde Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı ve uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı.Bazı uçaklar pisti pas geçti,yakıt kritiğine girdi ve başka meydanlara yönlendiridi.

Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrolörleri de uçuş trafiğini düzenlemek adına büyük çaba harcadı. Hava trafiğinin karıştığı anlarda birbiri ardına pilotlara talimatlar veren hava trafik kontrolörleri ile pilotlar bu sırada iletişimi sağladıkları FM bandında bir pilotun şarkı söylemesini duydular.

Kısa süreliğine de olsa hayati önem taşıyan iletişim frekansı bloke eden pilotun şarkı söylemesi,Atatürk Havalimanı'nı kullanan uçaklar dışında İstanbul semalarından geçiş yapan transit uçakların pilotları tarafından da duyuldu.

Telsiz mandalı takılı kaldığı sanılan pilotun şarkı söylediğini duyanlar, "Herhalde beklemekten sıkılan bir kaptanımız şarkı söylemiş" yorumlarında bulundular.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.