isparta-oto-ekspertiz
Davutoğlu'ndan o görüşmeye ilk yorum
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA



Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT'de katıldığı Başbakan Özel Yayını'nda bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili DenizBaykal arasındaki görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan ve Baykal arasındaki görüşmenin bir koalisyon görüşmesi olmadığını söyleyen Davutoğlu, Bu saatten sonra makamların tartışmaya açılmaması gerektiğini vurguladı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları

Türkiye'de parlamenter sistem değil. Ben parlamenter sisteme karşı değilim. 12 Eylül dönemine ait bu sistemde tıkanıklık var. Var olan sistemi işleteceğiz. Cumhurbaşkanı makamına yönelik propaganda döneminde yıpratıcı sözler söylendi.

Bu saatten sonra makam tartışmaya açılmaması lazım. Sayın Cumhurbaşkanın yaptığı görülmeli. Sen hala Cumhurbaşkanını ya da mekanı tartışmaya açmamalısın. Bunlara gerek yok.

TAŞLARIN YERİNE OTURMASI GEREKİYOR

Sistemin değişmesini istedik. Ama olmadı. Artık taşların yerine oturması lazım. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve muhalefetin yeri belli olsun.Cumhurbaşkanlığı makamına asla tartışmam.

MECLİSİN UZLAŞI İLE AÇILMASI ÖNEMLİDİR

Sayın Baykal Meclis'i açacak. Sayın Cumhurbaşkanının görüşmesi iyi bir olaydır. Meclisin uzlaşı ile açılması önemlidir. 
Koalisyon görüşmeleri zaten partiler arasındadır. Deniz Baykal - Erdoğan görüşmesi koalisyon görüşmesi değildir. Cumhurbaşkanı ona görev verecek ben oraya gitmem diyenler sistemi tıkarlar. Şu anda semboller üzerinden siyaset değil rasyonel siyaset gerekli.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.