isparta-detayli-oto-yikamaisparta-detayli-oto-yikama
Valilik duyurdu! Isparta'da bu sayacı kullananlar dikkat!
ISPARTA
G.Tarihi: 21.03.2019 16:23
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
T.C.
ISPARTA VALİLİĞİ
İL SANAYİ ve TEKNOLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ


Isı Sayacı Kullanıcılarının Dikkatine!...
3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun 2. Maddesinde yer alan ölçü aletlerinden ısı sayaçları (ısıtma ve soğutma sistemlerinde tüketilen eneıjinin ölçülmesinde kullanılan cihazlar olup, merkezi sistem ısıtma sisteminde her bir bağımsız bölümün ne kadar enerji tükettiğini hesaplar), 06 Temmuz 2018 tarih ve 30470 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Isı Sayaçları Muayene Yönetmeliği’nin 8. maddesi gereğince 5 yılda bir muayene ve damgalarının yapılması gerekmektedir. Muayene ve damganın yapılabilmesi için Kanuni müracaat süresi muayene süresinin dolduğu yılı takip eden yılın ocak ayının başından Şubat ayının son günü mesai bitimine kadar kullanıcılar tarafından Bakanlıkça yetkilendirilen muayene ve damga servislerine müracaat edilmesi gerekmektedir.
Isı Sayaçları Muayene Yönetmeliği 06/07/2018 tarihinde yayınlamış olup, bu yönetmelik hükümlerine göre şu ana kadar Bakanlığımız tarafından 8 adet muayene servisi yetkilendirilmiştir. Servis sayısının yeterli olmaması, çok sayıda ısı sayacımn muayene süresini doldurmuş olması, kullanıcıların ısı sayaçlarının muayene ve damga yapılması gerektiğine dair bilgilerinin olmaması gibi denenlerden dolayı, kullanıcıların çoğu 28 Şubat 2019 tarihine kadar muayene müracaatında bulunamamıştır.
Vatandaşların mağdur olmaması için, 12 Mart 2019 tarih ve 30712 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Isı Sayaçları Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle; 28 Şubat 2019 tarihine kadar muayene müracaatında bulunmamış imal yılı ve damgası 2014 ve daha eski ısı sayaçlarının, kullanıcıları tarafından 31 Mayıs 2019 tarihine kadar Bakanlığımız tarafından yetkilendirilmiş servislere müracaat ederek ısı sayaçlarının muayene ve damgalarının yaptırmaları gerekmektedir. Ölçü ve aletlerinin periyodik muayenesini yaptırmayanlar hakkında, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca yasal işlem yapılacak olup, Bakanlığımız tarafında yetkilendirilen ısı sayacı yetkili servislerine ait firma ve iletişim bilgileri https://msgm.sanayi.gov.tr/ adresinden öğrenilebilir.
İlgililere önemle duyurulur.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.