isparta-detayli-oto-yikamaisparta-detayli-oto-yikama
Isparta'da SDÜ'nün Nevruz bayramı etkinliklerinde “Sevgi” ve “Barış” Mesajı
ISPARTA
G.Tarihi: 21.03.2019 17:05
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
SDÜ BÜLTENİ

Üniversitemizin Zenginliklerinden “Sevgi” ve “Barış” Mesajı
Bu yıl “sevgi” ve “barış” teması ile hazırlanan “II. Uluslararası Öğrenci Günü”, 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’nda tüm coşkusu ile gerçekleştirildi. Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünün desteğiyle SDÜ Öğrenci Konseyince düzenlenen etkinlikte, dünyanın farklı ülkelerinden, kıtalarından Üniversitemize gelen öğrenciler gönüllerince eğlendiler. Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerde öğrencilerimiz, coğrafyalarına ait kültürlerini yansıtmaktan oldukça mutluydu.
 


 
Ayrıca, tabiatın baharla yeniden canlanmasının habercisi olarak kabul edilen Nevruz da özüne, geleneksel dokusuna uygun bir biçimde kutlandı. Dağı eritmek usulü ile özgürlük tutkusuna erişimi anlatan Ergenekon Destanı'ndaki demir döğümü âdeti, ateş üzerinden atlayış ve diğer kadim gelenekler canlandırıldı.
 



Etkinliğin başlangıcında Öğrenci Konseyi Uluslararası Öğrenciler Başkanı Amanullah Rasekh, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Ali Kahraman, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Zafer Aktaş, Uluslararası Öğrenciler Derneği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat, ISUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Telci, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız birer konuşma yaptı. “Rengi, ırkı ne olursa olsun herkes bu ülkenin ayrılmaz parçasıdır. Sevginin, merhametin, kardeşliğin dili birdir.” mesajı verildi.
 
 








 
 
Etkinliklerde fotoğraf sergileri açıldı, yöresel giysiler sergilendi, her coğrafyadan o ülkeye özgü yiyecek ve içecekler ikram edildi,  öğrenciler kendi müzik ve danslarından da örnekler sundu.

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.