isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Sakın IBAN'a Para Göndermeyin: Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Sakın IBAN'a Para Göndermeyin: Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor
  1. Ödeme Yöntemindeki Değişiklikler: Son dönemde birçok işletme, ödemeleri doğrudan IBAN hesaplarına yapmayı tercih ediyor. Bu durum banka hesabı bulunan herkesi etkiliyor.
  2. Uzman Uyarısı: Ancak, uzmanlar bu yöntemin büyük zararlarından bahsederek, "Sakın IBAN üzerinden para göndermeyin" diyerek uyarıyor. Aksi halde beklenmedik şekilde suçun içinde bulunabilirsiniz.
  3. Büyük Riskler: Özellikle kuaförlerden giyim mağazalarına kadar birçok esnaf, komisyon ödememek için kredi kartı yerine doğrudan IBAN üzerinden ödeme almayı tercih ediyor.
  4. Suçlara Aracılık Etme Riski: TÜKONFED üyesi ve avukat Saadet Kartı, IBAN üzerinden ödeme yapmanın, kara para aklama veya uyuşturucu ticareti gibi suçlara aracılık etme riskini artırabileceğini vurguluyor.
  5. Dikkat Çekilen Tehlike: Avukat Kartı, "IBAN üzerinden para göndererek, bilmeden de olsa suça ortak olabileceğinizi" belirtiyor ve kara para aklama yöntemlerinden birine dikkat çekiyor.
  6. Dolandırılma Riski: Örneğin, binlerce kişiye dağıtılan paralar, işletmeler aracılığıyla sisteme sokulabilir ve eğer işletmenin IBAN'ına para gönderirseniz, bu süreçteki bir aktör olarak suçlanabilirsiniz şeklinde uyarıda bulunuyor.
  7. Online Alışverişlerde Dikkat: Özellikle online alışverişlerde IBAN'a ödeme yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Kartı, dolandırılma riskinin yüksek olduğunu ifade ediyor.
  8. Kredi Puanı ve Avantajlar: Ayrıca, IBAN üzerinden yapılan ödemelerin kartlı işlemlerde olduğu gibi tüketicinin kredi puanlarını artırmadığını ve bu nedenle tüketici avantajlarından yararlanılamayabileceğini belirtiyor.
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.