isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
OTOPARKLAR ŞEHİRCİLİKTE ALTIN BİR HİZMETTİR
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
OTOPARKLAR ŞEHİRCİLİKTE ALTIN BİR HİZMETTİR
Isparta Belediyesi şehir merkezindeki otopark yatırımlarına devam ediyor. İller Bankasından hiçbir borçlanma yapılmadan tamamen belediyenin kendi öz sermayesiyle yapımı devam eden Pirimehmet Mahallesi Otopark inşaatı çalışmalarında sona gelindi. 1600 metre oturum alanlı, yer altı bir kat ve yer üstü 4 kat ile birlikte teras çatı katından oluşan 250 araç kapasitesine sahip otoparkın teras kat çelik çatı kurulması çalışmalarında da son aşamaya gelindi.  Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Şehrimiz bir otoparka daha kavuşuyor, bunun sevincini yaşıyoruz” dedi.  Ekim-2016’da temeli atılan ve bir yıl geçmeden, süresinden önce otoparkı tamamlamayı hedefleyen yüklenici firmanın müteahhidi Sami Fitoz, inşaatı süresinden önce bitirebilmenin sırrının, belediyenin zamanında hak edişlerini ödemesi olduğunu söylerken Başkan Günaydın’a teşekkür etti.
Isparta Belediyesi otopark hamlelerini birer birer hayata geçiriyor. Bu çalışmalardan birisi de bir yıl geçmeden yapım çalışması tamamlanacak ve halka hizmet vermeye başlayacak olan Pirimehmet Mahallesi Otoparkı. Otoparkta, aydınlatma, boya işleri tamamlanırken, son olarak zemin epoksi çalışması gerçekleştirilecek. Diğer yandan 1600 metre oturum alanlı, yer altı bir kat ve yer üstü 4 kat ile birlikte teras çatı katından oluşan 250 araç kapasitesine sahip otoparkın teras kat çelik çatı kurulması çalışmaları da devam ediyor. Otopark alanında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Pirimehmet Otoparkının da şehrin kalbinde bir noktada olduğuna değindi. Otopark yapımında sonuca çok yaklaşıldığını belirten Günaydın, teras kata çelik çatı kurum çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını kaydetti. İnşaatta kış aylarında da çalışıldığını ve yıl dolmadan inşaat çalışmalarının tamamlanarak, hizmet vermeye başlayacağını dile getiren Günaydın, çalışmaların çok hassas bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. ‘Şehrimiz bir otoparkına daha kavuşuyor. Bunun sevincini yaşıyoruz’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Otoparkların yapımı ve hizmete sunulması şehircilikte altın bir hizmettir” ifadesinde bulundu.
Bazı siyasi çevrelerin otoparkları ‘gereksiz’ olarak tanımlaması noktasında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Günaydın, “Bu kişiler şehircilik bilincinden uzak konuşuyorlar. Şehrimize 15 adet daha otopark lazım. Bilip, bilmeden konuştuklarının yanlışlığını ifade etmek istiyorum. Bu sözlerden etkilenmiyorum. Etkilenmeden yolumuza devam ediyoruz” görüşlerinde bulundu.
Isparta Belediyesi Pirimehmet Mahallesi Otoparkı için İller Bankasından hiçbir borçlanmaya gitmezken, yapımını tamamen kendi öz sermayesiyle gerçekleştirdi.  Buna karşın yüklenici firmaya hak edişleri ise gününde ve eksiksiz olarak yapıldı. Otoparkın müteahhidi Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Sami Fitoz, ödemelerin zamanında yapıldığını, bundan dolayı hiç zorlanmadıklarını bunun da inşaatı çok daha erken bitirebilmelerinin temelini oluşturduğunu söylerken, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Fitoz, yaptıkları iş programı ve hedeflerine göre otoparkı Temmuz ayı ortalarında bitirmek olduğunu söyledi. Fitoz, inşaatın bir yıl dolmadan tamamlanacağına dikkat çekerek, “Bizler yaptığımız işin karşılığında her ayın sonunda belediyeden hak ediş alırız. Belediyemiz bize bu ödemeleri zamanında ve eksiksiz yaptı. Bu da planlama ve iş bitirmede büyük fayda sağlıyor. Dolayısıyla zamanında ödeme aldığımız için de inşaatı çok daha öncesinden bitirdik. Bundan dolayı Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu. 









Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.