isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA’NIN GÜNEŞİ KIYMETLİ YATIRIMLAR ARTIYOR
ISPARTA
G.Tarihi: 08.10.2016 17:33
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Ağustos ayı içinde Ekonomi Bakanlığından teşvik belgesi alan yatırımların listesi Resmi Gazetede yayımlandı. Türkiye nelinde 341 yatıma teşvik belgesi verilirken, Isparta'da 17'si GES biri ise plastik kasa imalatı olmak üzere 51 yon 179 Bin TL'lik yatırım için teşvik belgesi verildi. Yapılacak yatırımlar sonucunda 65 kişiye istihdam sağlanacak.

Ekonomi Bakanlığı tarafından ağustos ayında teşvik belgesi verilen yatırımların listesi Remi Gazetede yayımlandı.

Isparta Ağustos ayında teşvik bereketi yaşadı. Isparta’da toplam 18 ayrı yatırıma teşvik belgesi verildi. Teşvik belgelerinin 17’si güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretecek tesislere verilirken bir teşvik belgesini ise Gelendost’ta kurulacak ve plastik kasa imalatı yapacak yatırım aldı. Teşvik belgesi verilen yatırımlarla,Isparta’ya toplam 51 Milyon 179 Bin TL yatırım yapılacak. 65 kişiye ise istihdam sağlanacak. Yapılacak GES yatırımları ile 15,21 MW elektrik üretilecek.

ISPARTA’NIN GÜNEŞİ KIYMETLİ
Türkiye’de güneşi yıl boyunca en iyi açı ile alan yerler arasında olan Isparta’da güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretmeye yönelik yatırımlarda giderek artıyor. Ağustos ayı içinde verilen 18 teşvik bel-gesinden 17’si güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretecek yatırımlar. Yatırımlar Türkiye açısından cari açığın en önemli kalemini oluşturan enerjinin yenilebilir enerji kaynaklarının artırılarak çö-zülmesi konusunda katkı yapacağı gibi güneşi yıl boyunca en iyi açı ile alan Isparta’nın gelişimine de katkı yapacak.

CARİ AÇIĞIN EN ÖNEMLİ KALEMİ
Türkiye ekonomisindeki cari açığın en önemli kalemi olan enerji sorununun çözümünün yenilenebilir enerji kaynaklarında olduğu sürekli dile getiriliyordu. Bu noktada Dinar ve çevresindeki giderek artan rüzgar enerjisinden elektrik enerjisi üreten rüzgar güllerine ek güneş enerjisinden elek¬trik enerjisi üretecek yatırımlarda artmaya başladı. Güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretmeye en elverişli bölge ise Batı Akdeniz zira yıl boyu en fazla güneş alan ve güneşi en iyi açı ile alan bölge.

GÜNEŞİN ÇEKİCİLİĞİ
Isparta ekonomisinin gelişimi için sürekli dışardan yatırımcı arayışları sürerken, Isparta’da tarım, sanayi, turizm, ticaret gibi başlıkların çekemediği yatırımcıyı güneşimiz çekiyor. Temmuz ayında verilen üç teşvik belgesinden ikisini güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretecek yatırımlar almıştı. Ağustos ayından verilen teşvik belgeleri listesi de Resmi Gazetede yayımlandı.

Buna göre Ağustos ayından Isparta’daki yatırımlara verilen teşvik belgesi sayısı altı olurken, beş teşvik belgesini güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretecek yatırımlar aldı. Isparta’nın güneşine yatırım yapan beş firmada İstanbul merkezli firmalar.

GÜNEŞE YATIRIM ARTIYOR
Isparta’da güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretmek için kurulacak 17 güneş tarlası için 50 milyon TL’lik yatırım yapılacak ve yatırımların sonucunda 62 kişiye istihdam sağlanacak. 17 GES yatırımı ile toplam 15,21 megavat elektrik üretilecek. Lisans ve teşvik belgesi alarak yapılan GES yatırımlarının yanı sıra kişisel olarak küçük yatırımlarla kendi ihtiyacını karşılamaya yönelik lisanssız elektrik üretimi için başvuruların giderek arttığı biliniyor.

GELENDOST’A PLASTİK KASA FABRİKASI
Bunların yanı sıra Ağustos ayı içinde teşvik belgesi alan bir diğer yatırımda Gelerıdost’a kurulacak plastik kasa fabrikası oldu. De-Na 32 ithalat ihracat imalat ticaret Ltd Şti. tarafından kurulacak plastik kasa fabrikasında yıllık 117 bin 120 KG ağırlığında plastik kasa imalatı yapılacak 1 milyon 235 bin TL yatırım sonucunda 3 kişide istihdam sağlanacak.

GÜNEŞE YAPILAN YATIRIMLAR
ERKAM İnşaat Enerji tic. San. AŞ.
Elektrik enerjisi üretimi (GES) 6 adet 1 MVV’lık proje ile 6 MW elektrik üretilecek Yatırım tutarı 17 milyon 213 bin TL İstihdam 30 kişi
Gülkent Enerji Mad. Tur. İnş. Tıc. Ltd. Şti.
Elektrik enerjisi üretimi (GES) 1 MW
Yatırım 3 milyon 800 bin TL
ERKAM İnşaat Enerji tic. San. AŞ.
Elektrik enerjisi üretimi (GES) Farklı güçlerde 8 proje ile 6,21 MW elektrik üretilecek Yatırım tutarı 21 milyon 31 bin TL İstihdam 30 kişi
Gülkent Enerji Mad. Tur. İnş. Tic. Ltd. Şti.
Elektrik enerjisi üretimi (GES) 1 MW
Yatırım 3 milyon 800 bin TL
Gülkent Enerji Mad. Tur. İnş. Tic. Ltd. Şti.
Elektrik enerjisi üretimi (GES) 1 MW
Yatırım 4 milyon 100 bin TL istihdam 2 kişi

GÜLSES

ISPARTA HABER

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.