isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA YAPILAN KALP AMELİYATI BİR HASTAYI DAHA HAYATA DÖNDÜRDÜ
ISPARTA
G.Tarihi: 30.11.2017 14:49
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
İbrişim ve ekibi yine başardı
Riske girip ameliyat ettiler hastayı hayata döndürdüler

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Erdoğan İbrişim, 2 kez kalp krizi geçiren hastayı 5 saat süren gece operasyonuyla hayata döndürdü.
Afyonkarahisar’da 15 gün önce ilk kalp krizini geçirip ameliyat kabul etmemesi üzerine sağ koroner arterine stent konulan Yavuz Koçer, 27 Kasım pazartesi günü ikinci kez kalp krizi geçirdi. Ameliyat riskli olduğu için hasta Afyonkarahisar’dan Isparta’ya sevk edildi.

ÜNLÜ DOKTOR AMELİYAT ETTİ
SDÜ Tıp Fakültesi’nde 46 yaşındaki hastayı Türkiye'de ilk kez kalp nakli yapan Prof. Dr. Kemal Beyazıt'ın ekibinde çalışıp, 6 binin üzerinde açık kalp ameliyatı ile 4 binin üzerinde damar cerrahisi operasyonu gerçekleştiren Prof.Dr.Erdoğan İbrişim ameliyat etti.
SDÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji kliniğine başvuran hastaya önce acilen balon yapıldı. Ardından durumunun kötüleşmesi üzerine saat 20.00 da SDÜ Kalp Damar Cerrahisi kliniğinde operasyona alındı. Kalbi hasarlı, sağ kalbin işlevleri kötü olması nedeniyle son derece riskli bir ameliyat geçirdi. 5 saat süren operasyon sonucu hastanın 3 damarına by-pass yapılarak hasta sağlığına kavuşturuldu. Prof.Dr.Erdoğan İbrişim, “Sayısız ameliyat yapıyoruz. Ama bu hastamızın durumu çok farklıydı. Çünkü hasarlı bir kalp var. İki kalp krizi geçirmiş. Afyonkarahisar’da Stent takılmış. Burada balon yapılmış. En sonunda hasta bize geldi. Çok riskli bir ameliyattı. Ancak 5 saat süren bir operasyonla hastamızı sağlığına kavuşturduk. Şimdi durumu gayet güzel. Gözlem altında tutuyoruz. SDÜ Kalp ve Damar Cerrahisinde üst düzey ve komplike ameliyatlar devam etmektedir” dedi.

46 yaşındaki hasta Yavuz Koçer ise kendisini ameliyat eden ekibe teşekkür ederek “Yeniden doğmuş gibi oldum. Beni devamlı takip altında tutuyorlar. Gayet iyiyim. İlk yürüme egzersizimi yapacağım” diye konuştu.



İki Kez Kalp Krizi Geçiren Hasta, 5 Saatlik Operasyonla Sağlığına Kavuştu
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.