isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
ISPARTA
G.Tarihi: 30.08.2017 13:55
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI


Isparta'da, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Isparta Valisi Şehmus Günaydın, makamında tebrikleri kabul etti.
 


Hükümet Konağı önünde devam eden programda konuşan Piyade Yüzbaşı Erhan Aybek, bugün milletin makus kaderinin değiştiği, Anadolu'da düşmana son darbenin vurulduğu ve bir milletin yok olma sınırında gerçekleştirdiği büyük zaferin 95'inci yıl dönümünün olduğunu anımsattı.

Bu zaferin bir milletin şeref, haysiyet ve özgürlüğüne göz dikenlere karşı kükrediği, milli ve manevi değerler için kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle ölümü göze aldığı bir zafer olduğunu ifade eden Aybek, şöyle devam etti: 

"Bugün cepheye mermi taşıyan ninenin, 25'inde gibi savaşan dedenin, kundağında saçı bitmemiş yetimin, 15'indeki Ayşe'nin, şehit Mehmet'in günüdür. Türk ulusunun bağımsızlık karakterini yansıtan ebedi ve eşsiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde çok zor koşullarda, milli bir devlet olarak genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli atılmıştır. Bugün bu oluşumda bir noktası olan büyük zaferin 95. yıl dönümünü kutlamanın, bu anlamlı gün için bir arada bulunmanın mutluluğu içerisindeyiz.Türk ve dünya tarihine yön veren bu unutulmaz zafer Ulu Önder Atatürk'ün, kurtarıcısına inanmış yüce Türk milletinin ve onun bağrından çıkan ordumuzun, o günün zor şartları altında ve sınırlı imkanlarla kendisinden silah ve sayıca üstün ateş gücü bakımından çok güçlü bir orduyu yenerek tarihe altın harflerle yazdığı bir destandır."

Aybek, 95 yıl önce olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bugün de milletinin emrinde olduğunu belirterek, vatanı, bağımsızlığı, milletin namusu ve şerefi için her türlü zorluğa göğüs germeye, seve seve can vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Tören, kortej geçidinin yapılmasıyla sona erdi.


Tören geçişinden kareler....

















 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.