isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
GÖRME ENGELLİ RÜMEYSA ZOR OLANI BAŞARDI
ISPARTA
G.Tarihi: 30.08.2017 11:54
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Görme Engelli Rümeysa'ya Diploması Yetmedi

Görme engelli Rümeysa'ya diploması yetmedi Sosyal Hizmet Uzmanı olmak için üniversite bitirip, işsizler kervanına katıldı.


Görme Engelli Rümeysa'ya Diploması ile ilgili görsel sonucu

Doğuştan yüzde 62 oranında görme engelli olan Rümeysa, engellilere yönelik eğitim kurumları yerine zor olanı başarıp normal eğitim kurumu olan Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümününden mezun oldu ancak iş bulamadı. 21 yaşındaki genç kız, müracaat ettiği yerlerden sonuç alamadı. Rümeysa'nın tek hedefi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı biriminde sosyal hizmetler uzmanı olarak görev yapmak. 
Isparta'da yaşayan 21 yaşındaki doğuştan görme engelli Rümeysa Karaduman, engellilere yönelik eğitim kurumlarına gitmek yerine normal eğitim kurumlarında okudu. Karaduman, ilkokulda arkadaşları tarafından dışlanırken, bu durum onu yıldırmadı. 21 yaşındaki görme engelli Rümeysa, Kız Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nü kazandı. Üniversitesini 2 yılda başarıyla tamamlayan Rümeysa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde sosyal hizmet uzmanı olarak görev almak istiyor. Görme engeliyle okulunu başarıyla tamamlayan Rümeysa, şimdilerde evde, ameliyat olan annesinin bakımıyla meşgul oluyor.
"Benim gibi olanlara yardımcı olmak istiyorum"
Rümeysa Karaduman, kendisi gibi engelli olan kişilere ve özellikle sokak çocuklarına yardımcı olmak istediğini söyledi. Doğuştan yüzde 62 oranında görme engelli olduğunu ifade eden Karaduman, "Hedefim, mezun olduğum bölümle ilgili iş sahibi olmak. Çünkü kendim de engelli olduğum için zorlukları yaşadım. Benim gibi kimselere yardımcı olmak istiyorum. Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile belediye'ye başvuru yaptım ama bir sonuç gelmedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde çalışmak istiyorum" dedi.
"Suça sürüklenmiş çocuklara yardım etmek istiyor"
Koruyucu aile, korunmaya muhtaç, suça sürüklenen ve sokakta yaşayan çocuklara yardımcı olmak istediğini belirten Karaduman, "İlkokulda arkadaşlarım tarafından dışlandım. İyi bir arkadaşlık ortamım olmadı. Ama lisede ve üniversite de durum böyle değildi. Tabi dersler de zorlandım ama başardım. Ben görme engelli okula gitmedim. Şimdi hedefim sosyal hizmet uzmanı olmak. YGS'ye girdim bu yıl olmazsa seneye bir kez daha hazırlanacağım" diye konuştu.
Devlet büyüklerine seslenen Rümeysa Karaduman, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, devlet büyüklerimizden Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde işe yerleşmem için yardımcı olmalarını istiyorum." dedi.


Görme Engelli Rümeysa'ya Diploması ile ilgili görsel sonucu

Görme Engelli Rümeysa'ya Diploması ile ilgili görsel sonucu
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.